Spela

Minecraft-dokumentär fildelas av skaparna

Av: 

Jonas Högberg

”Minecraft” och skaparen Markus Persson.
”Minecraft” och skaparen Markus Persson.

SPELA

I helgen släpptes den efterlängtade dokumentären om det svenska fenomenet ”Minecraft”.

De som vill se filmen kan köpa den för dryga femtiolappen på den officiella hemsidan – eller ladda ner den gratis på Pirate Bay.

Det är filmarna själva som lagt upp den där.

För ”Minecraft”-älskarna råder det inga tvivel om vad som är årets julklapp – den hett efterlängtade dokumentärfilmen ”Minecraft: The story of Mojang”. Filmen åskådliggör hela den fantastiska resa som den svenske ”Minecraft”-skaparen Markus Persson gjort de senaste åren och dokumenterar utvecklingen av spelet.

Dokumentären släpptes i helgen och kan laddas ner via filmens officiella hemsida för 8 dollar (52 kr).

Att den även återfinns på Pirate Bay är inte så konstigt, men nog lär en och annan höja på ögonbrynen över det faktum att det är filmarna själva, 2 Player Productions, som lagt upp torrent-filen.

”Bara ladda ner”

I beskrivningen säger 2 Player Productions att de förstår mycket väl varför folk laddar ner och att det finns gott om olika giltiga skäl för det: brist på pengar, jobbiga DRM-skydd, en vilja att testa innan man köper. De hoppas dock att de som laddar ner filmen väljer att köpa den i efterhand om de gillade den.

Det låter med andra ord som att dokumentärskaparna inspirerats av Markus Persson och hans liberala syn på illegal nedladdning. Tidigare i år uppmanade nämligen Persson sina fattiga fans att ladda ner piratkopior av ”Minecraft”.

– Bara ladda ner det, skrev han på sin Twitter. Om du fortfarande gillar det när du har råd med det i framtiden, köp det då. Och glöm inte att skämmas en smula. ;)

ANNONS

Ellos erbjuder 30% rabatt* på dyraste varan, gäller på fler än 500 varumärken. Din kod: 455709

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert: