Minecraft-grundarnas nota för nya studion: 60 miljoner kronor

Bolaget ”blöder pengar” – men nytt spel kan vara på gång

Markus "Notch" Persson.
Markus "Notch" Persson.

Markus ”Notch” Persson och Jakob Porsér har bränt 60 miljoner kronor på sin nya spelsatsning, enligt en uträkning av Di.

Hittills har dock inte ett enda spel utvecklats – men det hintas om ett i horisonten.

”Jag garanterar att det inte är vad du tror att det är”, skriver ”Notch” på Twitter”.

För sju år sedan såldes det svenska succéspelet Minecraft till Microsoft för den astronomiska summan 18 miljarder kronor.

Grundarna till spelföretaget Mojang, Markus ”Notch” Persson, 42, och Jakob Porsér, 43, blev rika på affären. Enligt Dagens industri uppgick tillgångarna i Markus Perssons bolag till 13,9 miljarder kronor vid årsskiftet. Samtidigt har Jakob Porsér en förmögenhet på 4,7 miljarder kronor i sitt privata bolag, uppger tidningen.

Duon startade ett nytt spelutvecklingsföretag ihop efter Minecraft-försäljningen. Men Rubberbrain, som bolaget heter, har inte släppt någonting sedan starten.

Lokaler vid Stureplan

Di rapporterar att de båda har bränt omkring 60 miljoner kronor på satsningen. Hittills.

Markus Persson skrev förra året på Twitter att ”bolaget blöder pengar som vanligt, utan några lönsamma projekt på gång”.

Rubberbrain har inte direkt pjåkiga förutsättningar. Bolaget hyr in sig i 500 kvadratmeter stora lokaler vid Stureplan. Dessa har renoverats med salonger, biljardbord, bio, bar och spelrum. Där jobbade fem anställda vid årsskiftet - men försäljningen stannar alltså vid siffran noll, rapporterar Di.

Men det kan det kanske bli ändring på snart.

”Gör det här för min skull”

I maj tidigare i år hintade nämligen Marcus ”Notch” Persson att ett nytt spel är under utveckling.

”Jag jobbar bokstavligen talat på ett nytt tv-spel”, skev han då på Twitter.

I inläggen som följde garanterade han att ”det inte är vad du tror att det är” och passade även på att höja ett varningens finger.

”Att få upp förväntningarna är helt upp till dig. Jag gör det här för min egen skull och jag är väldigt exalterad över det, men jag bryr mig inte det minsta om vad du vill ha. Jag menar, jag vet inte ens vem du är!”, kommenterade han skämtsamt i en tweet.


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE