Heta E3-storspel avslöjade i förväg

Uppdaterad 2015-06-12 | Publicerad 2015-06-10

Ryktena tar fart inför enorma spelmässan

Nästa vecka drar den enorma spelmässan E3 igång i Los Angeles.

Men redan nu duggar skvallret och utannonseringarna tätt.

Och i ryktesfloden sticker en titel ut extra mycket för svenska gamers: ”Mirror’s edge: Catalyst”.

För alla spelintresserade är den årliga E3-mässan i Los Angeles av stor vikt. Utannonseringar av nya spel, konsoler och ny teknik sker vanligtvis på E3, samtidigt som utvecklarna får chansen att snacka upp kommande spel via påkostade presskonferenser.

En av de spelstudior som rampljuset kommer lysa på lite mer än andra är den svenska jätten Dice. De ska inte bara visa upp det hett efterlängtade ”Star wars: Battlefront”, utan även det nya ”Mirror’s edge”-spelet.

Inte ”Mirror’s edge 2”

Härom dagen avslöjade man på utgivaren Electronic Arts hemsida att spelet fått undertiteln ”Catalyst”, och att det inte är att betrakta som en uppföljare till den hyllade parkoursimulatorn från 2008.

– Vårt team har ägnat en hel del tid åt att utvärdera varenda aspekt av spelet i hopp om att skapa en ny upplevelse. Det här är inte en uppföljare, det här är inte ”Mirror’s edge 2”. Vi har landat i en vision som hedrar det första spelet – som knuffar fram gränserna för hur man kan röra sig i förstapersonsperspektivet och som dyker djupare i vår hjältinna Faiths historia – men som också erbjuder många nya fantastiska gameplay-möjligheter, skriver spelets senior producer Sara Jansson.

”Dark souls III” tidigt 2016

Ett annat spel som spås stjäla rubrikerna på E3 är ”Dark souls III”. Den senaste veckan har det sipprat ut flera rykten om uppföljaren, som ännu inte är officiellt utannonserad. Så sent som igår avslöjade IGN en reklambild för spelet där det står att det släpps redan ”tidigt 2016”.

Och om VG24/7 har rätt är det den hårdföra spelseriens skapare Hidetaka Miyazaki som håller i tyglarna för trean. Miyazaki hade väldigt lite att göra med ”Dark souls II”, som släpptes förra året, eftersom han var upptagen med Playstation 4-exklusiva ”Bloodborne”. Men nu kan den sadistiske spelmakaren alltså vara tillbaka vid rodret.

Nytt ”Doom”

Andra E3-spel som ser ut att få mycket uppmärksamhet är ”Fallout 4”, ”Mass effect 4”, ”Rise of the tomb raider”, ”Deus ex: Mankind divided”, ”Uncharted 4”, ”Halo 5: Guardians”, ”Doom” och ”Assassin’s creed: Syndicate”.

Och som vanligt kommer Spela vara på plats i Los Angeles för att guida dig genom djungeln av nya storspel. Håll utkik på aftonbladet.se/spela och bloggar.aftonbladet.se/speltuben från och med måndag nästa vecka.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln