’GTA V’-editor till konsolerna

Succéspelet fortsätter växa – får ”ny” funktion

I våras släpptes ”Grand theft auto V” till pc.

Som plåster på såren för den försenade releasen belönade Rockstar pc-spelarna bland annat med en exklusiv videoeditor.

En exklusivitet som upphör inom kort. Snart kommer nämligen den hyllade editorn till både PS4 och Xbox One.

Det senaste halvåret har ”GTA V”-filmer blivit en allt mer populär företeelse på Youtube. Anledningen är den videoeditor som släpptes tillsammans med pc-versionen av spelet i april tidigare i år. Med editorn kan användaren lätt klippa ihop parodiska sekvenser, små heist-filmer eller mer konstnärliga alster med material från ”GTA V”.

I maj avslöjade Rockstar att videoeditorn även skulle komma till Playstation 4 och Xbox One någon gång i framtiden. Den dagen närmar sig nu.

Varken till PS3 eller 360

Nyligen berättade nämligen Rockstar på sin officiella hemsida att videoeditorn dyker upp som en del av nästa uppdatering till konsolerna, vilket alltså borde vara inom kort.

Videoeditorn kommer inte att släppas till Playstation 3 eller Xbox 360 då Rockstar anser att de äldre konsolerna inte har den processorkraft som krävs.

Inga moddar

Frågan är dock huruvida filmerna som görs på Playstation 4 och Xbox One kan matcha pc-versionens motsvarigheter. De tokigaste klippen har trots allt uppmärksammats främst för de moddar som visats upp i dem. Playstation 4- och Xbox One-spelarna kommer tyvärr inte att kunna göra filmer där Stålmannen mosar bilar och valar landar på stadens gator.

Publisert: