Svenske ”SjoW” Europa- mästare – i ”Starcraft II”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-26

Storseger i Intel Extreme
Masters-turneringen

Glada nyheter för svensk e-sport: ”Starcraft II”-spelaren Jeffrey ”SjoW” Brusi är ny Europa-mästare i världsturneringen Intel Extreme Masters.

Han har imponerat stort under hela turneringen och faktiskt bara förlorat två av 16 spelade matcher. När det så blev dags för final i ”Starcraft II” mot ukrainska hemmahoppet Aleksey ”White-Ra” Krupnyk visade inte heller 24-årige Jeffrey ”SjoW” Brusi någon pardon.

E-sportsajten Rakaka återger en episk 3–1-vinst där Brusis aggressiva Terrans krossade storfavoriten Krupnyks Protoss. Brusi hade visserligen lite tur med att nätet gick ner på andra kartan då Krupnyk hade övertaget där. När matchen spelades om kunde Brusi ganska lätt stänga in Krupnyks trupper med sina tanks, marauders och vikings.

Vann 7500 dollar

Brusi vann 7500 dollar och är, tack vare segern, ny Europa-mästare i ”Starcraft II” på Intel Extreme Masters.

– Det här är min största vinst i ”Starcraft II”-sammanhang, sa den glada vinnaren till Spela. I början av turneringen var jag ganska tveksam till mina chanser, men sen kändes det bara bättre och bättre. Mina förhoppningar var att komma topp fyra så jag skulle kvala in till nästa turnering i Tyskland.

– Inför finalen var jag väldigt nervös. Min motståndare har vunnit ganska mycket på senaste tiden, så han var storfavorit. Men det är så jag vill ha det också, det känns bäst för mig att kunna slå ur underläge och så.

”Jag blev förvånad”

Du förlorade bara två av 16 matcher under turneringen. Hur kändes det att vara så överlägsen?

– Jag blev mest förvånad, faktiskt. Men det känns otroligt, turneringsmässigt är det här min största vinst och mitt bästa resultat.

Vad händer nu?

– Ja, det blir den stora finalen i Intel Extreme Masters som spelas i Hannover i mars. Tolv spelare från hela världen kommer vara där och göra upp om titeln.

En av dem är alltså Jeffrey Brusi. En annan av dem är Stefan ”MorroW” Andersson, tack vare sin vinst i IEM Global Challenge i Köln förra året. Svensk e-sport är på frammarsch.

Jonas Högberg

ANNONS