GTA V

54 miljoner sålda ”GTA V”-spel

Av: 

Jonas Högberg

SPELA

Bara tre spel har sålts mer genom historien – ett av dem är svenska ”Minecraft”

”Grand theft auto V” är en hejdundrande succé.

Nu meddelar utgivaren Take-Two att man sålt 54 miljoner exemplar av det Rockstar-utvecklade storspelet.

Bara tre spel har sålts mer genom historien – ett av dem är svenska ”Minecraft”.

Det går bra för spelutgivaren Take-Two. Inte undra på när man äger ”Grand theft auto”-serien.

I sin senaste kvartalsredovisning avslöjar spelföretaget att man sålt in 54 miljoner exemplar av ”GTA V” till butiker världen över. Det är ungefär dubbelt så mycket som spelseriens näst mest sålda spel, ”GTA: San Andreas”.

”GTA V” är med andra ord sanslöst populärt. Det parkerar nu på fjärde plats på Wikipedias lista över de mest sålda spelen genom tiderna.

Nummer ett på listan är pusselspelet ”Tetris” (100 miljoner). Därefter kommer ”Wii sports” (82,69 miljoner), rörelsekontrollspelet som inkluderades med Wii-konsolen i västvärlden.

Tredjeplatsen har svenska ”Minecraft” lagt beslag på. Markus Perssons legoinspirerade äventyrsspel fortsätter att inspirera folk i alla åldrar och tidigare i sommar meddelade spelstudion Mojang att man nått 70 miljoner sålda exemplar.

Ännu finns ingen information om en potentiell uppföljare till ”Grand theft auto V”, klart är dock att utvecklaren Rockstar börjat jobba på en sådan.

Kort efter att ”GTA V” släpptes till Playstation 3 och Xbox 360 år 2013 berättade spelets producent Leslie Benzies att spelstudion börjat planera ”GTA VI”.

– Vi har så många idéer att de skulle kunna driva oss i 45 års tid. Vi vet inte vilket sorts spel ”GTA VI” kommer att bli, men vi har en tanke om hur det kan komma att se ut, sa Benzies i en intervju med Develop.

ANNONS

Muminmuggen ABC finns nu äntligen i lager! Du beställer den hos Cervera.

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

GTA V

Gaming