Spela

Analytiker: Playstation kommer köra över Xbox

Av: 

Jonas Högberg

SPELA

Allt annat än jämnt skägg mellan rivalerna

Konsolkriget är långt ifrån avgjort.

Förutom om man frågar analytikerna på Strategy Analytics.

Enligt deras spådomar blir det inte en jämn kamp mellan Playstation 4 och Xbox One – utan rena utklassningen till Sonys fördel.

80 miljoner Playstation 4-enheter och 57 miljoner Xbox One-enheter. Så många konsoler kommer Sony respektive Microsoft att ha sålt till och med år 2019 om vi ska tro analytikerfirman Strategy Analytics.

Rapporten, som Gamesindustry tagit del av, hävdar att Playstation 4 kommer att matcha försäljningsframgångarna för konsoler som Playstation 2 (155 miljoner sålda) och Wii (101 miljoner) när den väl pensioneras.

I början av januari meddelade Sony att man dittills sålt 18,5 miljoner PS4-enheter sedan lanseringen i slutet av 2013 – vilket hyllats som en stor bedrift.

Konkurreras ut av surfplattor

För Nintendos del ser det mörkare ut. Enligt ett diagram som Strategy Analytics tagit fram så förväntas inte Wii U ha tagit sig över 20-miljonersstrecket år 2019.

Och det finns en tydlig anledning till det, menar rapportens författare.

– Trots alla rapporter om motsatsen så är inte spelkonsolmarknaden död, säger Strategy Analytics Eric Smith. Spelarna har anammat den nuvarande konsolgenerationen snabbare än någon tidigare generation. Den stora skillnaden den här gången är att de casualspelare som köpte en Wii numera nöjer sig med att befinna sig på sidlinjen. Gratisspel och mindre spel till surfplattor och smartphones har lagt beslag på dessa konsumenter.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert: