Spela

Nintendo missar målet med nya Wii

Av: 

Jonas Högberg

SPELA

Inget ”Zelda”. Inget ”Metroid”. Inget ”Mario kart”. Inget ”Smash bros”.

Nintendo skulle visa upp spel till sin nya konsol Wii U på sin presskonferens på E3.

Det gjorde de, men knappt några som fansen ville se.

Nintendo tjuvstartade E3 redan i söndags med en förinspelad, halvtimmeslång introduktionsvideo till Wii U där man bland annat pratade om konsolens sociala funktioner och avslöjade en ny hardcore-kontroll.

Förväntade sig stordåd

Många förväntade sig därför stordåd på den egentliga presskonferensen som ägde rum på tisdagskvällen. Men riktigt så roligt blev det inte. Man utannonserade visserligen titlar som ”Pikmin 3”, ”New Super Mario bros U” och det ”Grand theft auto”-inspirerade ”Lego city undercover”, men spel som ”Zelda”, ”Metroid” och ”Mario kart” uteblev.

Applåderna tilltog när Nintendo avslöjade att man kan använda två Wii U-kontroller samtidigt, något som tidigare varit osäkert. Att ”Mass effect 3” kommer finnas tillgängligt till konsolen när den väl släpps lär glädja en hel del, och visst tycktes Ubisofts exklusiva zombiespel ”ZombiU” också vara en positiv fläkt.

Kan släppas till jul

Nintendo valde att avsluta sin presskonferens med att utannonsera ”Nintendoland”, en sorts virtuell temapark där spelarna kan ta del av olika sorters spel specifikt designade för den nya kontrollen. Det lär vara Wii Us motsvarighet till Wiis ”Wii sports”, det vill säga spelet som visar upp allt det som den nya kontrollen erbjuder.

Tekniska specifikationer, pris och släppdatum diskuterades inte överhuvudtaget, även om allt tyder på att konsolen kommer släppas till julhandeln.

Frågan är bara om Nintendo verkligen lyckades övertyga folk om att Wii U är årets julklapp.

ANNONS

Inredning från Ellos - upp till 40% rabatt på varor från Ellos Home och många fler

Extern länk från Ellos

Köp här

E3 | Spela | Nöjesbladet | AftonbladetAftonbladets bloggar
Publisert: