Spela

Diablo 3 släpps i konsolversion

SPELA

Blizzards chockbesked igår

Sent förra året började de första ryktena cirkulera.

Och nej, det är inte helt officiellt än.

Men allt talar nu för att det blir en konsolversion av ”Diablo 3”

Det var när Blizzard i november förra året offentliggjorde att de sökte folk med erfarenhet av spelutveckling för konsoler som ryktena började cirkulera. I beskrivningen för den tjänst de sökte kunde man läsa att kandidaten var ”tvungen att ha skeppat minst en AAA-konsoltitel i en högre befattad designer-roll”.

Blizzard angelägna

Var ”Diablo 3” på väg till konsoler? Blizzard förnekade det på sin officiella hemsida, och hälsade att de inte hade en tanke på att låta en konsolversion av spelet påverka pc-versionens utveckling och släppdatum.

Men nu är det minsann annat ljud i skällan. På en presskonferens på Gamescom igår meddelade spelets lead designer Josh Mosqueira att Blizzard ”är väldigt, väldigt seriösa när det gäller att föra över ’Diablo 3’-upplevelsen till konsol”, berättar Eurogamer.

”Kommer bli fantastiskt”

Mosqueira hävdade att Blizzard fortfarande rekryterar till sitt konsol-team. Det kanske betyder att arbetet inte börjar förrän pc-versionen är klar.

– Idag försöker vi sätta ihop det bästa konsol-teamet som finns här på Blizzard, sa han. Vi letar efter programmerare, designers och konstnärer som tycker att det vore deras drömjobb att få ta ”Diablo” till konsoler. Tro mig, det är ett drömjobb.

– Allt jag kan säga är att det kommer bli fantastiskt. Håll er uppdaterade.

Pc-versionen har ännu inte fått något releasedatum, men Blizzards chef Mike Morhaime hyser förhoppningar om att kunna släppa spelet i år. Den öppna betan tros kunna lanseras i slutet av september.

Jonas Högberg

ANNONS

MORS DAG-BUKETTEN MED CHOKLAD! Beställ i god tid hos Interflora här.

Extern länk från Interflora.se

Beställ nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela