Nöjesbladets Effie Karabuda Sveriges bästa spelskribent

Grattis...

Effie Karabuda.
Effie Karabuda.

... Nöjesbladets spelskribent Effie Karabuda, 20, har vunnit sajten Eurogamers pris Årets skribent. Vinsten är utsedd av både jury och läsare och är en kategori i speltävlingen ”Årets Spelmedia 2015”.

–Tack! Det känns jättebra! Det var lite otippat men, välförtjänt om jag får säga det själv.

Varför har det varit otippat?

– Jag har bara fått känslan av att det är gamla veteraner som ska vinna det här, sen var det helt tvärt om. Det är jag och två andra tjejer under mig som är relativt nya i branschen. Så det är svinkul att man vågar rösta på oss och se potential i unga tjejer.

Var det någon motivering till vinsten?

– Nej det var det inte, den hade jag själv velat läsa. Men om jag får gissa så tror jag att jag har haft ett ganska brett tilltal att prata om spel på ett inkluderande sätt. Jag har blandat lekfullhet med smart material, att det inte ska bli så pretto.

Vad ser du fram emot under spelåret 2016?

– Jag ser fram emot allt roligt som jag ska göra, men som jag inte kan prata om än. Det här kommer att bli det fetaste året för mig, jag kommer att börja på massor av nya äventyr. Jag kommer att ha mycket kreativ frihet och hoppas på att förändra speljournalistiken lite, till det lite mer ungdomliga hållet.

Du har skrivit en del krönikor som du fått en hel del skit för. Hur hanterar du det?

–Den första krönikan jag gjorde för Aftonbladet var om Pewdiepie, och det var helt absurt, det blev 28 000 delningar på den. Det var så stora mängder att jag blev helt avtrubbad och jag kände liksom inte av hatet. Det är klart att om man mår dåligt en dag och får sånt så är det inte jätteroligt. Men jag har börjat polisanmäla sånt som är riktigt sunkigt. Det har med min yrkesroll att göra, inte mig som person, så jag orkar inte riktigt lägga ner energi på det.

Och till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Åh jag längtar tills ikväll! då ska jag ta en kall öl med en kompis. Vi skulle ha träffats ändå, men nu får vi fira lite extra.

Publisert: