Så blir Call of Duty: Vanguard

Call of Duty-serien vänder tillbaka till andra världskriget igen.

I ”Vanguard” står specialförbandet Task Foce One i fokus när krigets okända historier ska berättas.

Call of Duty Vanguard släpps i början av november.
Call of Duty Vanguard släpps i början av november.

Andra världskriget är ett populärt scenario för alla skjutspel. Ryktena har länge gjort gällande att ”Call of duty” skulle återbesöka denna historiska händelse igen.

Dessa rykten bekräftades tidigare i veckan och nu under torsdagen utannonserade Activision spelet på sin hemsida.

Titeln lyder ”Vanguard” och denna gång skildras kriget genom perspektivet av specialförbandet Task Force One. Det är en grupp soldater från olika delar av världen vars historier är baserade på verkliga händelser.

Fyra soldater i förbandet

I singleplayer-kampanjen axlar man fyra av dessa soldater, där några av krigets okända historier kommer upp till ytan.

”Vanguard” utvecklas av Sledgehammer Games och bygger på samma motor som ”Call of Duty: Modern Warfare”. Activision utlovar en fotorealistisk värld där man i kampanjen har eftersträvat en ”cinematisk upplevelse”.

Krut har bland annat lagts på en destruktiv omgivning, där man som spelare ska kunna dra nytta av en sönderskjuten omgivning på ett helt nytt sätt.

Nytt spelläge – och zombies

På Multiplayer-fronten kommer spelarna ha 20 banor (16 stycken 6v6-banor, core MP) till sitt förfogande från första dagen. Det nya spelläget Champion Hill introduceras också. Mer information om det läget kommer dock vid ett senare tillfälle.

Sen är det ju det där med zombies, som alltid varit ett eftertraktat inslag i COD-serien. För första gången i spelseriens sker en crossover då spelets zombie-del kopplas samman med historien som utspelar sig i ”Black Ops Cold War Zombies”.

Sist men inte minst kommer ”Vanguard” förstås att sammankopplas med ”Warzone” på flera olika sätt.

Den 5 november är det planerat att ”Call of Duty: Vanguard” ska släppas till Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series S/X och PC.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN