Spela

Svenska actionfesten som trumfar Stallone

SPELA

Actionfans trivs bäst i vrålsnygga landskap

ACTION Vi kan kalla den Lex Stallone.

Lagen som säger att vissa får hur många nya chanser som helst trots att de lever på gamla meriter. En lag som i fjol cementerades med kalkonrullen ”The expendables” – Sylvester Stallones totalt charmlösa ”hyllning” till gamla, goda, glada 80-talets actionfilmer.

Twitter-kort handling

Svenska spelutvecklaren Avalanche Studios har tittat i samma backspegel när de skapat sitt ”Renegade ops”, men där ”The expendables” misslyckades fatalt gör den här ohämmade nostalgifesten allt rätt.

Handlingen kan sammanfattas i Twitter-format: superskurken Inferno sprider terror, världssamfundet vågar inte sätta emot, det gör däremot en liten styrka av hårdhudade alfahanar och honor. Det är deras topptrimmade jeepar och buggys man styr i tredje världen-inspirerade – och vrålsnygga – ökenlandskap samtidigt som man skjuter på allt som rör sig.

Extatiskt eldhav

Att ta sig an kampanjen själv är en fröjd, men det är i sällskap med tre krutkåta kamrater som ”Renegade ops” förvandlas till ett extatiskt exploderande eldhav.

Avalanche har helt enkelt tagit det bästa från spel som ”Cannon fodder” och ”Jackal”, blandat med element från ”GI Joe” och samtidigt gjort sitt yttersta för att ge den vansinniga slutstriden från ”Rambo III” nytt liv.

Även om Stallone den här gången tvingas stå vid sidan om och avundsjukt se på medan ett nytt garde visar hur man på bästa sätt tuktar råskinn med kulsprutor och oneliners.

Jonas Högberg

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela