Spela

Apple satsar – på tv-spel

SPELA

Sägs göra Apple TV till fullfjädrad spelkonsol

Det har länge ryktats om att Apple ska börja satsa på tv-spel.

Kanske är det slutligen på väg att bli verklighet.

En ny version av Apple TV som släpps i år sägs nu kunna agera spelkonsol.

– När jag går in i mitt vardagsrum och sätter på tv:n så känns det som att jag har färdats tillbaka i tiden 20 till 30 år.

Citatet tillhör Apples chef Tim Cook och yttrades i december förra året. Vid samma tillfälle påpekade Cook att teknikföretaget har planer för tv-marknaden.

Kraftig uppatering av Apple TV

Det är efterlängtade nyheter. Många branschanalytiker har länge ifrågasatt Apple för att de tycks vara så ovilliga att bland annat transformera Apple TV till integrerad spelkonsol.

Men nu har alltså den amerikanska teknikjätten äntligen ställt om siktet.

Enligt anonyma källor till 9to5mac ska 2014-versionen av Apple TV ha en app-baserad affär som liknar IOS-enheternas motsvarighet. Det kommer möjliggöra en myriad av olika appar, däribland spel.

Utvecklar spelkontroller

Samtidigt hävdar Ilounge via sina ”pålitliga branschkällor” att Apple håller på att utveckla bluetooth-kontroller och att den nya apptjänsten kommer vara bakåtkompatibel.

Andra rykten pekar på att Apple dessutom håller på med någon sorts rörelseteknologi. Teknikföretaget köpte upp Primesense, företaget som utvecklat den teknik som Microsofts Kinect är baserad på, förra året.

Jonas Högberg

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela