Spela

Skämtsam nidbild av dig som spelar

SPELA

No more heroes håller lika bra nu som det gjorde 2008

ACTION När du stirrar på det fyrverkeri av färger och infall som är ”No more heroes” så är det en sak du bör tänka på: ”No more heroes” stirrar tillbaka på dig.

Dess hjälte, Travis Touchdown, drivs inte av hjältemod. Han vill bara klättra på en topp 10-lista över världens främsta lönnmördare – genom att döda de högre rankade i spektakulära bossfighter. På vägen vältrar han sig i våld, flåsar över mangaflickor och beter sig allmänt odrägligt. Och när han sitter där, på sitt rum – omgiven av actionfigurer och lyssnandes på ett telefonsvararmeddelande där en besvärad videobutiksanställd påminner honom om att han har glömt att lämna tillbaka ”German jugs collection vol. 23” – framstår han som en av de mest tomma och sorgliga spelkaraktärerna i historien.

Och förresten – han är du.

Travis Touchdown är en skämtsam nidbild av den som kontrollerar honom. Han ställer frågor om vad det innebär att vara en ”gamer”, precis som hela ”No more heroes” ställer frågor om vad det innebär att vara ett spel. Det är lika roligt, beklämmande och tankeväckande som det var när det släpptes till Wii för tre år sedan – inte minst för att det fortfarande förvägrar oss att spela hjälte.

Vi får vara oss själva istället.

Följ Spela!

Vill du också ha koll på när vi publicerat nya recensioner, förtittar, krönikor och reportage?

Du kan följa Spela på både Twitter och Facebook.

Följ oss på Twitter här!

Följ oss på Facebook här!

Johan Martinsson

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela