”Battlefield 2042" presenterat live – hyllas av communityn

Svenska storspelet tar sikte på framtiden – med stormar och större banor för fler spelare

”Battlefield” tar sig an en dystopisk framtid i ”Battlefield 2042”.
”Battlefield” tar sig an en dystopisk framtid i ”Battlefield 2042”.

Det svenska krigsspelet Battlefield vänder mot framtiden.

Den första officiella avtäckningen ”Battlefield 2042” kördes live på Youtube - och följdes av över 500 000 lyriska fans.

Utöver framtid nalkas det stormar, banor för 128 spelare och sju nya storskaliga banor.

Klockan 17 på onsdagseftermiddagen surfade en stor del av Battlefield-communityn in på Youtube. Då hölls den livesända reveal-trailern för nästa upplaga i den populära spelserien (se nedan).

En bra bit över en halv miljon tittare fick då se en fem minuter lång video från Dice som tog oss 21 år in i framtiden. Nästa installation från krigsspelsjätten heter nämligen ”Battlefield 2042”.

Stormar in i framtiden

Det kommer kanske inte som en jättestor överraskning. I sedvanlig ordning hade en hel del information av spelet läckt ut på förhand. Att det nalkades ett framtidsscenario var därför en högst kvalificerad ”gissning”.

I trailern visades futuristiska krigsfordon upp. Det bjöds även på en hel del wing-suits - allt till tonerna av en omgjord version av Mötley Crues klassiker ”Kickstart my heart”.

Ett annat inslag som verkligen fångade ens uppmärksamhet var den tromb som drog in över storstaden i ett av segmenten. Vi kan alltså vänta oss att det kommer storma rejält på slagfälten.

Flyktingkris

EA går i sitt pressmaterial in lite mer i detalj på vad scenariot går ut på:

”Bristen på mat, energi och rent vatten har lett till flertalet länders totala kollaps, vilket skapat den största flyktingkrisen i historien. Bland alla dessa människor på flykt – eller så kallade Non-Patriate och NO-Pats – återfinns familjer, bönder, ingenjörer – och till och med soldater. Mitt i allt detta står USA och Ryssland, som dragit in världen i ett fullskaligt krig”, står det bland annat.

Vidare meddelas det att man som spelare kliver i rollen som “Specialist”. Det är en helt ny typ av spelbar soldat i ”Battlefield”-serien och man ska ges tillgång till en banbrytande arsenal av vapen, utrustning och fordon som ger en alla möjligheter att hitta den perfekta spelstilen för att utmanövrera sina fiender.

En av de nya ”specialistera” ser ut såhär.
En av de nya ”specialistera” ser ut såhär.

128 spelare på en bana

Battlefield 2042 ska släppas den 22 oktober. Det blir tillgängligt till PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox Series X/S och Xbox One.

Det har ryktats om större banor till upp till 128 spelare - och det blir det. Men bara PC och de senaste konsolerna stödjer ”Battlefield 2042" upp till 128 spelare. Spelar man på de äldre konsolerna, det vill säga Playstation 4 eller Xbox One, får man nöja sig med 64 spelare och ”mindre bano”, precis som tidigare.

Vad gäller spellägen har Conquest och Breakthrough bekräftats. Det hintas också om ett tredje nytt spelläge, som beskrivs som ett ”kärleksbrev till alla BF-fans”. Det får vi vänta på till den 22 juli för att veta mer om.

”Battlefield 2042 är en evolution av varumärket och omfamnar vad våra spelare vill ha – ett ultimat Battlefield multiplayer sandbox med intensiva strider och tonvis av av otroliga, oförutsägbara event”, säger Oskar Gabrielson, general manager på Dice i ett pressmeddelande.

Gameplay senare i veckan

Vidare ska gameplay-material släppas den 13 juni, alltså på söndag denna vecka.

Av Youtube-kommentarerna att döma verkar de flesta vara positiva till det nya scenariot. De två senaste Battlefield-spelen tog ju oss till de båda världskrigen och suget efter ett framtidsscenario ser ut att vara efterlängtat.

Lovorden haglade också över själva trailern, då många helt enkelt konstaterade att ”trailern fångade hur multiplayer-matcherna brukar se ut”.

Publisert:

LÄS VIDARE