Josef Fares

Josef Fares stor vinnare vid The Game Awards

”It takes two” fick flera priser

Av: 

TT

Josef Fares blev stor vinnare. Arkivbild.
Josef Fares blev stor vinnare. Arkivbild.

SPELA

Josef Fares spel ”It takes two” vann flera priser vid The Game Awards. Bland annat galans finaste pris för bästa spel.

– Jag skakar, det här är ett stort tillfälle för mig, säger Josef Fares i sitt tacktal.

Josef Fares och spelgalan The Game Awards har en historia. 2017 höll Fares en galen intervju där han utropade ”Fuck the Oscars”, som sedan dess blivit något av hans signum. När han nu fick kliva upp på scenen i Microsoft Theater i Los Angeles för att i direktsändning ta emot galans finaste pris kunde han inte låta bli att blicka tillbaka på det famösa uttalandet.

– På sätt och vis blev Oscarsgalan ”fucked”, för The Game Awards har blivit mycket bättre, sade han till publikens jubel.

Han tillägnade priset till utvecklarna på Hazelight, som ligger bakom vinnarspelet ”It takes two”, liksom sin dotter och sin ännu ofödda dotter.

– Det så härligt att ha barn, jag är överraskad över hur mycket man älskar dem. Om du inte har några barn, se till att skaffa, hojtade Fares.

Skådespelarna Laura Bailey and Ashley Johnson, kända från bland annat "The last of us part II", delade ut pris. Pressbild.

Flera vinnare

Josef Fares har all anledning att vara nöjd med tillställningen. Han blev kvällens stora vinnare, i och med att ”It takes two” även kammade hem priserna för bästa familjespel och bästa flerspelarspel. Den hyllade tidsloopskjutaren ”Deathloop” från franska Arcane fick också med sig flertalet priser, däribland bästa actionspel, och även ”Forza horizon 5” tilldelades flera priser.

The Game Awards brukar beskrivas som den största spelgalan och arrangörerna är mer än nöjda med att liknas vid just en spelens Oscarsgala.

Förutom att prisa årets bästa spel bjuds det på trailers, nyheter och musikuppträdanden. Sting och Imagine Dragons var några som uppträdde i år.

Till skillnad från förra årets coronaupplaga sker årets gala inför publik, även om ett och annat munskydd påminde om att pandemin inte är över.

Skådespelartätt

I år var det snudd på fler skådespelare än spelskapare som dök upp på scenen. Keanu Reeves och Carrie-Ann Moss visade upp en trailer ur den nya ”Matrix”-filmen, och berättade också att teknikdemon ”The Matrix awakens”, som visar upp vad spelmotorn Unreal Engine 5 kan prestera, nu går att ladda ned till Playstation 5 respektive Xbox Series X/S.

Simu Liu, Giancarlo Esposito och Ming-Na Wen presenterade priser, och Ben Schwartz visade med hjälp av Jim Carrey, den sistnämnde förvisso via videolänk, upp den nya trailern för ”Sonic the hedgehog 2”.

Några som gick lottlösa från galan var svenska ”Valheim”, som fick se sig besegrat av ”Kena: Bridge of spirits” i kategorin bästa indiedebut. Det blev heller inget pris till esportstävlingen i ”CS:GO”, PGL Major Stockholm, utan kategorin för esportevenemangspris vanns av VM i ”League of legends”.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

15 av de största spelen som släpps 2022

ÄMNEN I ARTIKELN

Josef Fares