Lindsay Lohan stämmer Rockstar för ”GTA V”

Uppdaterad 2013-12-03 | Publicerad 2013-12-02

Karaktären i tv-spelet är för lik.

Nu rasar Lindsay Lohan, 27, mot ”Grand Theft Auto V” – och stämmer skaparna för att ha stulit hennes utseende.

Hela spelet handlar om att stjäla.

Men när ”Grand theft auto V” stal Lindsay Lohans utseende blev skådespelaren rasande.

Hollywoodstjärnan uppges nu stämma utvecklaren bakom spelet, Rockstar Games.

Lohan vill att de ska betala för att ha använt hennes utseende på inte mindre än tre ställen i spelet utan tillstånd, skriver TMZ.

Syns på omslaget

1. På spelets omslag syns en blond kvinna i röd bikini som tar en ”selfie” med en mobilkamera. Det har tidigare spekulerats i om bilden är baserad på modellen Kate Upton och skådespelaren Shelby Welinder, medan Lindsay Lohan nu tycker att det är hon själv.

2. Den blonda kvinnan, i ”Grand Theft Auto V” kallad Lacey Jones, förekommer också i själva spelet. Spelaren måste vid ett tillfälle rädda henne från paparazzifotografer.

3. Senare måste också spelaren bryta sig in på ett hotell, baserat på det verkliga lyxhotellet Chateau Marmont i västra Hollywood, och försöka filma en kvinna när hon har sex på ett bord utanför hotellrummet.

En annan skådespelerska har fått betalt

Förutom otydligheten i vem den tecknade karaktären faktist ser ut mest som, finns det ytterligare ett problem för Lindsay Lohan när hon tar fallet till rätten.

Den brittiska skådespelerskan Shelby Welinder har redan framträtt och erkänt att karaktären är baserad på henne. Hon har till och med kunnat uppvisat en check från Rockstar Games som bevis, enligt The Daily Dot.

Men Lindsay Lohan är ändå övertygad. Hon har ju ändå både varit blond ibland och bott på Chataeu Marmont en gång.

ANNONS