Spela

Svenskarna tar plats på E3

SPELA

LOS ANGELES

Det är full fart på svensk spelindustri. På framträdande plats på mässan: ”Midtown madness 3”, ”Battlefield 1942: Secret weapons of world war II” – och återkomst för ”Ground control”.

Göteborgarna Digital Illusions erövrar världen med sitt ”Battlefield 1942”. Fräckaste nätspelet just nu enligt många. Och kanske, kanske en arvtagare till kungen ”Counterstrike”.

På E3 tog ”Secret weapons of world war II” upp en hel vägg. En stark kontrast till förra årets mässa, då ”Battlefield” innan premiären förpassats till ett undanskymt konferensrum tillsammans med en bunt Lego-titlar.

Nu är det inget snack om att förläggaren, speljätten Electronic Arts, tror på Digital Illusions. För ”Secret weapons...” är ett tilläggspaket med ett gäng nya banor, vapen och fordon, helt enkelt. Mer action till hösten.

I Xbox-montern drog dessutom Digital Illusions ”Midtown madness 3” folk. Galen streetracing i stora portioner av Paris och Washington. Under sommaren.

Efter att ha kommit ur en finansiell kris genom försäljning till franska speljätten Vivendi gör nu Malmöföretaget Massive Entertainment comeback. och det handlar förstås om ”Ground control 2”.

Som tidigare blir det strategi i en framtidsvärld med starka, taktiska inslag. Kommendera stridsvagnar och tuffa ”marines”. Men både grafik och finesser är förstås uppdaterade. Och nu ska det gå att samarbeta i uppdragen – upp till tre spelare. Snyggt och lovande. Tidigt nästa år till pc.

Henrik Rudin

ANNONS

Ellos erbjuder 30% rabatt* på dyraste varan, gäller på fler än 500 varumärken. Din kod: 455709

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela