Pokémon Go-spelare tar över ödeparken

”I fredags satt jag här i sex timmar”

Pokémon Go-spelare har ockuperat den tidigare ödelagda parken mitt i centrala Stockholm.

Hundratals personer söker sig hit varje dag.

– Jag kör tills mobilbatteriet tar slut, sen går jag hem. Ibland har jag med mig ett extrabatteri så jag kan köra längre, säger pokémonentusiasten Karin Eriksson.

Sommarens stora snackis forsätter att fascinera. Det är inte mycket yta till förfogande i den lilla parken på Kungsholmen i Stockholm. Här sitter ivriga Pokémon Go spelare i alla åldrar och stirrar ner i sina telefoner.

Nicolina Jovic, 20, är en av dem. Hon har varit här med sin pojkvän i en och en halv timme och har redan hunnit fånga 40 stycken nya pokémon.

– Det är fjärde dagen som jag är här och spelar. I fredags satt jag här i sex timmar. Det är mysigt, man kan umgås och passa på att spela samtidigt, säger hon.

En familjeaktivitet

Anledningen till den stora folksamlingen är att parken rymmer hela fyra stycken ”Poké Stops”, stationer där spelare kan hämta ut nya pokémonbollar och annat som de kan tänkas behöva under spelets gång. Men det gäller att ha tålamod. Flera personer har dragit hit uppblåsbara sittkuddar, engångsgrillar och musikspelare för att orka riktigt länge.
För Karin Eriksson, 35, är parken en plats dit man tar med sig hela familjen.

– Det är en kul aktivitet för hela familjen, vi går hit med våra barn ibland. Igår träffade vi vänner som var här också. Det är trevligt att varva spelandet med lite häng.

Plötsligt dyker en ”Krabby” upp på Karin Erikssons mobilskärm. Snabbt och vant får hon fram en pokémonboll som hon fångar upp den lilla röda monsterkrabban med.

– Det är ju beroendeframkallande det här. Jag brukar köra tills batteriet tar slut, sen går jag hem. Ibland har jag med mig ett extrabatteri så jag kan köra längre, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE