Rockstar

Rockstar sågar ”GTA”-filmen

Av: 

Jonas Högberg

SPELA

”Vad är det här för slumpmässigt påhittad skit?”

Igår sände BBC sin uppmärksammade filmatisering ”The gamechangers”.

Filmen skildrar spelstudion Rockstars skapande av supersuccén ”Grand theft auto: San Andreas” och de kontroverser som följde i spelets fotspår.

Men Rockstar är långt ifrån nöjda med filmen.

– Vad exakt är det här för slumpmässigt påhittad skit? skriver studion på Twitter.

”The gamechangers” har beretts stort utrymme i media på förhand. Mycket tack vare att stora skådespelare som Daniel Radcliffe och Bill Paxton finns med på rollistan. Men också för att filmen ämnat berätta om dusterna mellan ”GTA”-utvecklaren Rockstar och den hetlevrade advokaten Jack Thompson – som i mitten på 2000-talet lämnade in flera stämningar mot spelföretaget då han ansåg att Rockstars våldsamma spel inspirerade ungdomar att mörda.

”En bortkastad möjlighet”

Recensionerna av ”The gamechangers” är dock inte särskilt positiva överlag. Metro kallar filmen ”en bortkastad möjlighet” och anklagar filmskaparna för att inte förstå ämnesområdet. Dessutom anser recensenten att filmen är oärlig då den inte nämner spelseriens ursprungsskapare DMA Design och framställer det som att ”San Andreas” utvecklas i New York och inte i Edinburgh.

Svidande sågning

Den of Geek skriver att varken Radcliffe eller Paxton lyckas gjuta liv i sina platt skrivna karaktärer. Enligt recensenten ska filmskaparna velat efterlikna ”The social network” (filmen om Facebook-skaparen Mark Zuckerberg), men hamnat närmare den sämre ”The fifth estate”, som handlar om Wikileaks-grundaren Julian Assange.

Brittiska Eurogamer levererar en än mer svidande sågning och påtalar bland annat det faktum att själva spelutvecklandet lyser med sin frånvaro. Manuset är därtill ”plågsamt skrivet och proppat med styltig dialog och pinsamma konversationer”.

Stämmer BBC

– ”The gamechangers” har inget intressant att säga om skapandet av ”Grand theft auto”, erbjuder ingen insikt om de människor som gjorde det och skummar igenom de kulturella konflikter spelet provocerade fram.

En sak är säker: Rockstar själva gillade inte vad de såg. Spelföretaget har inte velat ha något att göra med filmen och håller på att stämma BBC för varumärkesintrång. På sin officiella Twitter skriver man nu så här till BBC:

– Var Basil Brush (en tv-karaktär känd från brittiska barnprogram, reds anm) upptagen? Vad exakt är det här för slumpmässigt påhittad skit?

ANNONS

Ellos erbjuder upp till 30% rabatt på flera välkända varumärken

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Missa inga spelnyheter!

Följ Nöjesbladet Spela på Facebook och Twitter!

Nyheter Recensioner Intervjuer Trailers

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockstar

BBC

Film

Gaming