Spela

Justin Bieber stäms av ”Joustin Beaver”

SPELA

Stjärnan i storbråk med spelutvecklare

Justin Biebers advokater har hotat spelutvecklaren RC3 med en stämning.

Anledningen är Iphone-spelet ”Joustin Beaver”, som anses parodiera superstjärnan.

Spelutvecklaren har dock inte låtit sig skrämmas, utan har svarat med att – stämma Justin Bieber.

Är Justin Bieber arg på det lilla Iphone- och Android-spelet ”Joustin Beaver”? Mycket tyder på det. För två veckor sedan skickade Biebers advokater ett brev till spelutvecklaren RC3 och krävde att spelet skulle plockas bort från app-butikerna omedelbart – annars skulle åtgärder vidtas, skriver Hollywood Reporter.

Parodierar Biebers liv

RC3 har dock föregått Biebers advokatarmé genom att själva skicka in en egen stämningsansökan mot superstjärnan.

”Joustin Beaver” är en parodi på Justin Biebers liv och går ut på att i rollen som titelkaraktären flyta på en stock nedför en flod och freda sig mot phot-hogs (paparazzifotografer) som försöker ta kort på honom, skriva otter-graphs (autografer) och försöka undvika framgångens strömvirvel som får stocken ur kurs.

Spel får utökade rättigheter

Spelutvecklaren anser att Bieber inte har rätt att förbjuda spelet eftersom det är en parodi, och att det därigenom borde vara skyddat av Fair use-klausulen i den amerikanska lagstiftningen.

Ett liknande fall inträffade 2009 då kändisagenten Ari Emanuel krävde att alla referenser till honom skulle tas bort från Iphone-spelet ”Super agent”. Det skedde dock innan USA:s högsta domstol förra året beslutade att spel ska behandlas på samma sätt som filmer, böcker och musik, och alltså få samma rättigheter att kommentera och parodiera händelser och personer.

Jonas Högberg

ANNONS

Kampanjer på massor av varor till sommaren! Solkräm, hudlotion och myggmedel!

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela