Spela

Fansen rasar mot Blizzard

SPELA

Diablo III-strulet orsakar heta känslor bland fansen

Årets kanske mest efterlängtade spel, ”Diablo III”, har precis släppts.

Men de som försökt spela det har fått genomlida ett mindre helvete.

Sarkastiska, arga och besvikna användarrecensioner och kommentarer har svämmat över nätet.

Klockan 00.00 på tisdagen öppnade servrarna för de miljontals ”Diablo III”-spelare som i över ett decennium längtat efter att få återvända till det magiska landet Sanctuary. Tyvärr visade det sig att Blizzard inte riktigt var redo för anstormningen – de flesta spelare kom direkt att mötas av felmeddelandet ”Error 37”, som betyder att tjänsten genomgår underhåll.

Saker och ting håller på att stabilisera sig nu – men det har inte hindrat tusentals gamers från att spy galla över Blizzard på diverse nätforum.

Dissas på Metacritic

Sajten Metacritic, som samlar ihop spelbetyg från publikationer över hela världen och presenterar ett genomsnitt, ger även sina användare chansen att skriva egna recensioner. I skrivande stund finns det 1725 sådana för ”Diablo III”, och genomsnittsbetyget ligger på 3,6 – av 10. Många gör sitt yttersta för att håna spelet.

– Den 15 maj brukade vara en bra dag, det var min födelsedag, skriver Girlik. Men från och med nu kommer den istället ses som blunderns dag.

– Jag varvade det här spelet på tre timmar med en vän, påstår BobbyKotic. Det är skräp. Det är helt seriöst sämre än ”Brink”.

– ”Diablo III” är så tråkigt att du skulle ha roligare om du gick till en bingohall, skriver spinpixy.

– Köpte det, kunde sedan inte logga in ens en enda gång på 12 timmar, rasar BronyLove98. Det här skulle räknas som bedrägeri i vilken annan bransch som helst.

”Sämst i historien”

– Det skulle uppskattas om det här spelet fick plats i nästa utgåva av Guinness rekordbok som det sämsta släppet i spelhistorien, skriver Gentaro.

Error 37-felmeddelandet har på kort tid även förvandlats till ett meme bland gamers, där man skapat bilder och gif-animationer genom att bland annat använda kända repliker och scener från filmer för att illustrera hur frustrerande Blizzards serverstrul varit.

Jonas Högberg

ANNONS

Inredning från Ellos - upp till 40% rabatt på varor från Ellos Home och många fler

Extern länk från Ellos

Köp här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela