Spela

Korea inför spelförbud

SPELA

Myndigheter vill reglera ungdomarnas spelvanor

En ny lag har godkänts i Sydkorea.

Snart kommer det vara olagligt för alla under 15 år att spela spel mellan midnatt och klockan sex på morgonen.

Myndigheterna i Sydkorea blir allt mer oroliga för ungdomarnas spelvanor. Anledningarna heter bland annat ”Starcraft” och ”World of Warcraft”. Det hävdas att tre av tio vuxna och 26 procent av unga spelare är ”sjukligt beroende”, enligt The Escapist. Onlinespelande har av många börjat betraktas som ett allvarligt socialt problem.

Drabbar spelare under 15

Till dem räknas uppenbarligen den sydkoreanska regeringen. Förra veckan klubbades nämligen en ny lag igenom som förbjuder alla under 15 år att spela spel mellan midnatt och klockan sex på morgonen. Tidningen The Chosun Ilbo förklarar att det fortfarande råder viss oenighet om vilka spel som ska omfattas av lagförslaget.

Kulturministeriet säger att det bara bör gälla onlinespel som spelas på datorer, medan familjeministeriet insisterar på att alla plattformar borde inkluderas.

Avvänjningspiller

Tidigare sydkoreanska åtgärder inkluderar bland annat avvänjningspiller och specialdesignade program som stänger av datorn efter en viss tid.

Myndigheternas hårda linje är uppseendeväckande. Samtidigt som de vill begränsa spelandet betraktas ”Starcraft” som den inofficiella nationalsporten i Sydkorea. De största e-sportspelarna är stjärnor.

För att lyckas på den nivån krävs att man tränar runt tio timmar om dagen.

Följ Spela!

Vill du också ha koll på när vi publicerat nya recensioner, förtittar, krönikor och reportage?

Du kan följa Spela på både Twitter och Facebook.

Följ oss på Twitter här!

Följ oss på Facebook här!

Jonas Högberg
Peter Ottsjö

ANNONS

Ellos erbjuder upp till 30% rabatt på flera välkända varumärken

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Spela