Destiny

Grymma sprattet i ”Destiny” – raderade främlings karaktärer

Av: 

Jonas Högberg

SPELA

PSN-användaren ”CuckooknightHD” försökte fuska i actionspelet ”Destiny”.

Men den tilltänkta medbrottslingen ”KirmitTHEfrog” ville stjälpa istället för att hjälpa – och raderade två av ”CuckooknightHDs” bästa karaktärer i spelet.

Nu uppmanar utvecklaren Bungie spelarna att vara försiktiga när de använder funktionen Share Play.

Playstation 4-funktionen Share Play, som låter användare att lämna över kontrollen till vänner via Playstation Network, kan i många lägen vara ett praktiskt hjälpmedel. Sonys tanke med Share Play är bland annat att det ska låta spelarna att få hjälp från sina vänner med svåra passager i alla möjliga spel.

Kastade bort mäktigt vapen

Men funktionen kan också missbrukas. Något som PSN-användaren ”CuckooknightHD” nyligen fick erfara. Hen kopplade nämligen ihop sig med främlingen ”KirmitTHEfrog” i tron att denne skulle hjälpa henom att hitta och utnyttja en glitch i actionspelet ”Destiny”. Men så fort ”KirmitTHEfrog” fick kontrollen raderade hen istället två av ”CuckooknightHDs” bästa karaktärer samt ett mäktigt vapen.

Började gråta

När offret väl insåg vad som hänt började denne att gråta.

Streamingvideon som visar hela händelseförloppet finns uppladdad på Youtube, och flera spelsajter har uppmärksammat det grymma sprattet. Men Bungie, spelets utvecklare, tycks inte ha några planer på att återinföra de raderade karaktärerna eller straffa förövaren. De uppmanar istället sina spelare att vara försiktiga när de använder Share Play.

Inte första gången

Av allt att döma är det här inte första gången ”KirmitTHEfrog” raderat andra spelares karaktärer. På Bungies hemsida finns ett foruminlägg från den 2 december 2014 där signaturen Xx4LeafMafia20xX berättar om en liknande incident och uppmanar folk att akta sig för användaren.

ANNONS

Ellos erbjuder upp till 30% rabatt på flera välkända varumärken

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Destiny

Playstation 4

Playstation 3

Xbox One

Xbox 360

Gaming