Nya ”Doom” är en reboot

Uppdaterad 2014-07-24 | Publicerad 2014-07-18

Helvetet är här igen.

”Doom” är tillbaka.

Blodigare än någonsin.

”Doom” är en av spelhistoriens mest klassiska och revolutionerande spelserier. De första två spelen som släpptes i mitten på 90-talet banade väg för otaliga förstapersonsskjutare och har bidragit stort till spelgenrens popularitet.

Fansen har dock fått vänta länge på den fjärde delen i serien. ”Doom IV” utannonserades redan 2008 av Id Software, men därefter har utvecklingen varit minst sagt svajig. För några år sedan kasserade spelstudion sin ursprungliga vision och började om med ett helt nytt koncept.

Särdeles våldsamt

Spelet har nu visats upp för första gången på Quakecon, Id Softwares årliga spelkonvent.

Enligt Polygon heter spelet rätt och slätt ”Doom” numera och är en reboot. Exekutive producenten Marty Stratton menar att Id har för avsikt att gå tillbaka till spelseriens rötter och satsa på snabb, frenetisk action, vansinniga fiender och enorma och uppfinningsrika vapen.

Spelet drivs av helt nya spelmotorn Id Tech 6 och ska vara särdeles våldsamt. Under demovisningen på Quakecon ska spelets hjälte ha delat en demon på mitten med ett skott från ett hagelgevär och slitit av en arm på en annan fiende.

Inspireras – av mod

The Escapist rapporterar att Id Software även ska ha låtit sig inspireras av modden ”Brutal doom” och inkluderat så kallade fatalities (avslutningar) i spelet.

Något släppdatum har ännu inte avslöjats, men de aktuella plattformarna är pc, Xbox One och Playstation 4.