Activision Blizzard

Största nyheterna från BlizzConline 2021

Av: 

Leo Pettersson

Mer om Diablo till mobilen, återkomsten av TBC, totalskiftet i Hearthstone och mycker mer avslöjades på BlizzCon 2021.
Mer om Diablo till mobilen, återkomsten av TBC, totalskiftet i Hearthstone och mycker mer avslöjades på BlizzCon 2021.

SPELA

World of Warcraft, Hearthstone, Overwatch 2 och tre olika Diablo-spel.

Här är nyheterna av värde från BlizzConline 2021 - och vad vi kan förvänta oss av dem.

Blizzcon är sedvanligt en av världens största spelmässor.

”Due to Covid” var årets upplaga från Blizzard förstås av annan karaktär. Allt skedde digitalt, under det halvfinurliga namnet ”BlizzConline”. En hel del hade dock avslöjats innan konventet då någon slarver råkat släppa pressinformationen för tidigt.

Men vanan trogen bjöds det på en stor mängd halvnyheter för de inbitna fansen, samt ett mindre axplock av nyheter som den breda skaran faktiskt vill ta del av.

Och om vi börjar i den änden, med ett spel som ska nå ut till den riktigt stora massan, finns det en solklar uppstickare.

”Diablo Immortal” – gratisspelet till mobilen

Minns ni när galor, mässor och föreställningar hade publik? Mjo, det gör nog Blizzard också.

För när ”Diablo Immortal” först presenterades på Blizzcon 2018 buades det ut av delar av publiken. Det frågades till och med om det var ett försent april-skämt. Det är ju som att en ny iPhone skulle bli utbuad på ett Apple-konvent. Inför ”sitt eget folk” liksom.

Törnen i sidan på Blizzard-fansen bestod främst av att älskade ”Diablo”, Blizzards mörkaste titel, skulle bli ett mobilspel. Det passade inte PC-älskarna det. Särskilt inte när alla väntar på ”Diablo 4”, men mer om det snart.

Med tiden verkar dock de flesta ha kommit till freds med tanken och i år är det dags för ”Immortal”att släppas.

Tyvärr fick vi inget release-datum under BlizzConline. Under en gruppintervju efter invigningen gav speldesignerna Wyatt Cheng och Julian Love presskåren lite mer kött på benen om spelets karaktär - och hur det kommer skilja sig från ett ”vanligt mobilspel”.

– Man kan absolut förvänta sig dungeon raids. ”Diablo Immortal” är ett MMO-spel (massively multiplayer onlige game) på mobilen, och vad som verkligen definierar ett MMO är den sociala komponenten. Just nu har vi haft (under alphan, reds anm) dungeons för fyra spelare och vi kommer definitivt ha aktiviteter för fler spelare framöver, säger Wyatt Cheng som också försäkrade presskåren om att spelare kommer kunna starta sina egna guilder.

”Diablo” på mobilen.

Det hintades även om större PVP-planer men det utannonserades inget vidare om det under helgen.

Sedan tidigare står det klart att:

Sex klasser är bekräftade vid lansering: Wizard, barbarian, demon hunter, munk, necromancer och crusader.

Spelet kommer vara gratis men innehålla microtransaktioner. Under BlizConline förkunnades det dock att det inte rör sig om några ”pay to win”-funktioner, utan snarare är det uppgraderingar av mer estetisk karaktär.

”Diablo Immortal” tar tidsmässigt plats mellan Diablo 2 och 3.

Kommentar: Jag tror att ”Diablo Immortal” har potential att bli riktigt stort. Hängivna fans har förstås inte mycket till övers då det är ett mobilspel, samtidigt som MMO-aspekten egentligen går ifrån Diablos grunder. Men det välkomnar en mängd nya spelare och knappande på en mobilskärm är faktiskt ingen dum kontrollfunktion för ”Diablo”.


Diablo 4

Under BlizzConline avslöjades en ny klass för ”Diablo 4" - och det är återinförandet av rogoue-klassen. Tre klasser har tidigare släppts; Sorceress, Barbarian och Druid. Vi väntar alltså på en till, då fem kommer finnas med från start.

Det pratades också om särskilda PVP-zoner i spelet, för stunden kallade Shards of Hatred. Dessa områden är inte bara till för att slåss mot andra spelare utan håller en del loot.

Men ja, ni hör ju... Inte mycket nytt på Diablo 4-fronten. Inget release-datum i sikte. Ett släpp i år känns långt borta.


Diablo 2 resurrected

Det där med nostalgi betalar ju av sig. Blizzard har sedan länge förstått det - inte minst efter ”WoW Classic”. Nästa i raden blir alltså ”Diablo 2 Resurrected”.

Detta kommer som en stor positiv överraskning för många ”Diablo”-älskare. Argumenterbart var detta den största nyheten under hela BlizzCon. Samtidigt finns en liten farhåga att det ska följa samma öde som till exempel ”Warcraft 3 Reforged”, vilket inte var särskilt uppskattat.

Oavsett ska denna polerade klassiker släppas till alla konsoler och PC senare i år.


World of Warcraft: Shadowlands

Vi lämnar Diablo för denna gång och vänder blickarna mot Azeroth of ”World of Warcraft”.

Det avslöjades i helgen att nästa patch, 9.1, heter Chains of domination och ger det nya området Korthia åt spelarna att utforska. Där väntar förstås nya quest, en ny 10-manna raid och en mega-dungeon på åtta bossar plus lite annat.

World of Warcraft: Classic

Illidan Stormrage är tillbaka.

Men mer intressant är vad som händer i ”WoW Classic”. Spelare ska alltså få välja att antingen gå vidare till första expansionen ”The burning crusade” (TBC) eller stanna kvar och harva i level 60.

– Alla WoW Classic-spelare kommer presenteras med det meningsfulla valet för alla sina karaktärer, om att antingen gå vidare till TBC eller stanna kvar i Classic-eran för evigt, säger Holly Longdale, lead producer på Blizzard, under BlizzConline.

Undertecknad antar att de flesta kommer välja att gå vidare till Outland med flying mounts, level 70, draenei, blood elfs och allt vad det innebär. Men det ska bli kul att se hur det artar sig. Det blir ju som ett parallellt spel – i ett spel som redan går parallellt med vanliga ”WoW”. Puh, det börjar bli krångligt.


Hearthstone

Inget annat spel i Blizzards katalog görs om så mycket som ”Hearthstone”. Nyligen kom nyheten att ett helt nytt ”core”-set, bestående av 235 kort, ska ersätta basic- och classic-korten i standard format. Det är en rejäl förändring det - och väldigt efterlängtad av åtminstone delar av communityn.

Under BlizzConline avslöjades att den nya expansionen heter ”Forged in Barrens” och bjuder på 135 nya kort. Samtidigt kom nyheten om det nya spelläget Mercenaries, som enligt Blizzard ska innehålla rogue-liknande uppdrag och strategisk rollspels-gameplay.

Den nya expansionen kommer någon gång i mars/april och skiftet över till de nya ”core”-setet kommer ske i samma veva.

Allt som allt blir detta den största förändringen i spelets historia. Således är det nog också den bästa möjligheten för gamla spelare att hitta tillbaka till de digitala brädspelens konung, eller för nya spelare att komma in värmen.


”Overwatch 2

Inte heller ”Overwatch 2” fick ett releasedatum under helgen. Det är dessvärre klart att uppföljaren på det väldigt uppskattade skjutspelet inte kommer i år.

Med det sagt ska Blizzard ha kommit en relativt god bit på vägen, med spelregissören Jeff Kaplan som sa att de just nu kan sätta sig ner och spela ”Overwatch 2” en natt. Mmm, att jobba på Blizzard har ju sina fördelar.

De nya detaljerna (ett 50-tal) som presenterades i helgen var egentligen inga kioskvältare. Det snackades om det nya kampanjläget, vad Hero Misssions mode är för något, om hur de tänker experimentera med PVP-lägena och det avslöjades två nya banor: Rom och New York.


Nostalgiska arkadspel

Under helgens Blizzcon släpptes också tre klassiska spel under samlingsnamnet ”Blizzard Arcade Collection”.

De tre spel som nu släpps i såväl intakta som ansiktslyfta varianter är ”The lost Vikings”, ”Rock N Roll Racin” och ”Blackthorne”.

Det är nu nästan otänkbart att det fanns ett Blizzard innan Warcraft, men här är tre smakprov för dem som tvivlar.


... Och något från Nintendo

Appropå att släppa klassiska spel i nya upplagor... Blizzard var inte den enda spelgigant som dunkade ut nyheter den gångna veckan.

Under Nintendo Direct avslöjades flera nyheter, och de tre största löd såhär:

Det blir en tredje installering av Nintendos mest populära ”skjutspel”. ”Splatoon 3” kommer till Switch under 2022.

Redan i sommar, den 25 juni, släpps ”Mario Golf: Super Rush” till Switch.

”The Legend of Zelda: Skyward Sword HD” släpptes till Wii för tio år sedan och är en värdig Zelda-titel. Nu kommer en finslipad version till Switch den 16 juli.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

STOR GUIDE: Hetaste tv-spelen som släpps under resten av 2021

ÄMNEN I ARTIKELN

Activision Blizzard

World of Warcraft

Overwatch

Gaming

Spel

Tv-spel