Pokémon

Pokémon Legends: Arceus – svaret på fansens drömmar

Av: 

Leo Pettersson

Ett Pokémon-spel i open-world har länge varit efterfrågat - och nästa år kommer det.
Ett Pokémon-spel i open-world har länge varit efterfrågat - och nästa år kommer det.

SPELA

Pokémon-fansen världen över är i extas.

Anledningen är ett nytt rollspel som släpps nästa år.

– ”Pokémon Legends: Arceus” representerar en helt ny approach för Pokémons spelserie, säger Takato Utsunomiya, operativ chef på The Pokémon Company.

Sommaren för fem år sedan kom knappt att handla om något annat än Pokémon Go.

Mobilspelet tog hela världen med storm - och fick utövare i alla åldrar att ge sig ut på jakt efter de gulliga fickmonstren.

Denna mångmiljardindustri som är Pokémon firar 25-årsjubileum i år. Sedan tidigare är det klart att artister som Katy Perry och Post Malone ska uppmärksamma detta genom olika musiksatsningar.

Men nu kommer en nyhet som verkligen skakat liv i Pokémon-universumet igen. Musik i all ära, men det är ett kommande spel som är anledningen till hysterin.

Spelet i fråga heter ”Pokémon Legends: Arceus” och ska släppas till Nintendo Switch tidigt nästa år.

I detta tar man på sig rollen som tränare vars uppdrag är att fånga Pokémon och fylla på ett Pokédex. Det må låta exakt som tidigare spel i serien, men det sker i en helt öppen värld. Av den anledning haglar nu jämförelserna om att det kommande rollspelet ska bli Pokémon-versionen av ”Zelda: Breath of the wild”.

På sociala medier kommenteras det också flitigt om att ”detta är Pokémon-spelet det drömts om länge”. The Pokémon Company har förstås haft ett öra öppet för fansens önskemål när de utvecklat spelet.

”Pokémon Legends: Arceus har utvecklats med syftet att leverera en upplevelse som är injicerad med nya action- och RPG-element som går längre än vad som tidigare etablerats, samtidigt som gameplay-grunden från tidigare Pokémon-titlar hedras”, står det bland annat i ett pressmeddelande.

Spelet har två spelbara huvudkaraktärer.
Arceus

Av det släppta videomaterialet framgår vissa tydliga skillnader mot förr. Istället för att bara besegra Pokémon i strid, och sedan fånga dem, kan man också försöka smyga sig på frigående monster och pricka dem med pokébollar.

Det går förstås att strida mot Pokémon på ordinär manér genom att använda de attacker som ens fickmonstervän har.

En annan skillnad är att det utspelar sig i feodala Japan i den fiktiva Sinnoh-regionen. Det betyder en tid långt innan Pokémon-ligan ens existerade.

Själva namnet på spelet, Arceus alltså, hänvisar till den Pokémon med samma namn, som enligt historien skapat hela världen. En hyfsat allsmäktig Pokémon med andra ord.

Fler spel på gång

I samma veva presenterades två andra spel som ska släppas till Nintendo Switch innan 2021 är över. Det handlar om Pokémon Brilliant Diamond” och ”Pokémon Shining Pearl”. Det är polerade versioner av ”Diamond” och ”Pearl” som släpptes till Nintendo DS för 15 år sedan.

Sedan kommer också ”New Pokémon Snap” till Switch i slutet av april.

Det våras alltså för Pokémon under 25-årsjubileet.

ANNONS

Ellos erbjuder upp till 30% rabatt på flera välkända varumärken

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Köpguide: Rätt läge att slå till på Wii U

ÄMNEN I ARTIKELN

Pokémon

Spel

Tv-spel

Nintendo

Gaming