Playstation Plus

Playstation inför ny prenumerationsmodell

Av: 

TT

Playstation stuvar om sina prenumerationserbjudanden och "Now" går i graven. Pressbild.
Playstation stuvar om sina prenumerationserbjudanden och "Now" går i graven. Pressbild.

SPELA

Playstation tar upp kampen med Microsofts Game Pass genom att göra om sin prenumerationsmodell.

Hundratals spel ska bli tillgängliga för de som vill betala mer.

Det har tisslats och tasslats en tid om Sonys planer för att ta upp konkurrensen med Microsofts populära prenumerationstjänst Game Pass, som blivit ett försäljningsargument för Xbox.

I december avslöjade Bloomberg Sonys planer, som nu bekräftats av bolaget. I juni görs de nuvarande prenumerationsalternativen om och strömningsalternativet som kallas ”Now” skrotas. Alla prenumerationstjänster kommer nu att kallas Playstation Plus, och det kommer i stället att röra sig om tre olika prisnivåer.

Drygt 700 spel

Grundnivån motsvarar dagens variant och behåller priset på 95 kronor i månaden, där spelare får två-tre gratisspel i månaden. I mellannivån, som beräknas kosta cirka 150 kronor, ingår uppemot 400 nedladdningsbara spel, och i den dyraste varianten (omkring 180 kronor) finns möjligheten att spela strömmat och dessutom ytterligare uppemot 340 äldre spel som släppts till de tidiga Playstationgenerationerna.

Vilka spel som kommer att ingå är Sony än så länge vaga kring, men man nämner ”Death stranding”, ”God of war”,”Spider-Man”, ”Mortal kombat 11” och ”Returnal”. Alla stora spelbolag uppges vara med på tåget.

Inga premiärtitlar

Lika intressant som vad som kommer är kanske i sammanhanget vad som inte kommer: förstapartsutvecklade spel på tjänsten från dag ett. Det är något som Microsoft storsatsat på med Game Pass, där titlar som ”Halo: Infinite” och ”Forza horizon 5” släppts på tjänsten samma dag som de finns ute på butikshyllorna.

– Det är inte en väg som vi har vandrat tidigare. Och det är inte en väg som vi kommer att vandra med den här tjänsten, säger Sony Interactive Entertainments vd Jim Ryan till Gameindustry.biz.

Anledningen han ger är att det blir för dyrt, och att det i så fall riskerar en sämre kvalitet på spelen. Å andra sidan stänger han inga dörrar.

– Saker kan förändras väldigt fort i den här branschen, säger han till sajten.

Playstation Plus och Now uppges tillsammans ha 50 miljoner prenumeranter i dag.

ANNONS

Sista chansen! Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Gran Turismo 7 är en modern klassiker

ÄMNEN I ARTIKELN

Playstation Plus

Sony