”Colin McRae 3” inte fintrimmat

SPELA

LOS ANGELES

Brittiska racingmästarna Codemasters är på gång med nya modellserier av sina succéer på banan.

Tyvärr kändes inte stora rallyhoppet ”Colin McRae 3” helt gediget.

Känslan var lite simplare och sladdigare än tidigare, grafiken inte så detaljerad som förväntat. Piskande regn mot vindrutan var dock riktigt läckert. Av någon anledning erbjöd man just nu bara två spelvyer – bakom bilen och utkik genom vindrutan, alltså inte det simpla inifrånperspektivet utan omgivande kaross. Mer realism, kanske, men ovanligt. Kommer i höst till Xbox och Playstation 2. Pc och Gamecube nästa år.

I ”Toca race driver” blir det utmanande racing med standardvagnar. Liksom de tidigare delarna lite för finsmakaren med bångstyriga bilar – men det är en häftig känsla i spakarna som belönar den med tålamod. Grafiken är riktigt välgjord. Till pc, Playstation 2, Xbox och Playstation.

Norrmännen överraskar

Man visade även ”IGI 2 – Covert strike”, uppföljaren till actionspelet från norska Innerloop. Lite snyggare, lite finjusterat – och spel mot andra i nätverk och på nätet. Till pc.

Dessutom tragiskt krångliga ”Prisoner of war” till Xbox, där man slarvar bort en beprövat genialisk spelidé med hopplös spelkontroll. Att fly från ett fångläger under andra världskriget var en rejäl utmaning i ”Escape from Colditz”, minns ju gamla Amiga-spelare.

Henrik Rudin