Rena hitparaden vilken spelmaskin du än äger

SPELA

LOS ANGELES.

Visst genererade supersnygga, chockartat spännande och rysligt blodiga ”Doom III” till pc en mindre jordbävning. Alla pratade ”Doom”, som kommer 2003. Men det var inte en ensam spelvision som regerade årets E3-mässa.

I stället fick vi se en högkvalitativ hitparad till alla spelmaskiner inför den

hetaste spelhösten någonsin – i den stora bataljen mellan de nya tv-spelen.

På Playstation 2 ”The Getaway” och ”Sly Cooper”. På Xbox ”Blinx” och ”Sega GT 2002”. På Gamecube ”Star fox adventures” och ”Beach spikes”. På datorn ”Rainbow six: Raven shield” och ”Sim city 4”.

Bara några exempel.

Hör och häpna: nog luktade det generell kvalitetshöjning. Jag såg inte samma mängd av trötta strategispel till pc, standard-actionäventyr och ”tycoon”-spel med valfritt tema.

Kommer nu internetrevolutionen till tv-spelen efter så mycket prat? Jo, nog menade Sony rejält allvar med ett tiotal uppkopplade Playstation 2-titlar. Microsoft hakar på. Båda speljättarna ska vara på nätet under året. Sony skippar till och med modem. Bara bredbandstjänst i Europa.

Nintendo låter Segas halvintressanta ”Phantasy star online” vara enda nätsatsningen. Antingen insiktsfullt avvaktande eller stockkonservativt.

I dessa terrortider: släpp en bomb över E3 och hela spelindustrin går upp i rök tio år framöver. Det hände inte. Alla spelgenier sitter nu säkert på flyget hem igen för att paketera sina spel till julen.

Se fram emot deras underverk – vilken spelmaskin du än har.