Nintendos Gamecube blir allt starkare

1 av 3
Star fox Adventues.
SPELA

LONDON

De har ett nytt Mario, tuffa skräckspel och medryckande, charmiga äventyr – och redan lägst pris bland konkurrenterna.

Japanska Nintendo bara växer i självförtroende med sin Gamecube.

– Det är ingen idé att ha en billig maskin utan bra spel, var europeiska marknadschefen David Gosens stöddiga kommentar till Sonys och Microsofts prissänkningar.

Nintendo höll sig på avstånd från ECTS-mässan och bjöd i stället på kort frukostkonferens med europeiska marknadschefen David Gosen.

– Vi tänker inte reducera priset. Även efter prissänkningarna är vi 50–60 euro billigare än konkurrenterna, sa Gosen.

Gamecube kostar nu neråt 2 000 kronor i Sverige.

Och Nintendos lilla låda börjar nu växa till sig som en spelmaskin att verkligen, verkligen ta på allvar.

Under hösten lanserar Nintendo en stark linje titlar med nya Mario-spelet ”Super Mario sunshine” (oktober) och äventyret ”Star fox adventures” (november) som närmast självklara stjärnskott. Båda är en fest för sinnena.

Den som vill ha snäppet mörkare spelupplevelser får en snygg nyversion av gamla Playstation-äventyret ”Resident evil” (september) – som kan skrämmas trots att åldern märks. Dessutom smarta skräckäventyret ”Eternal darkness” (november), som imponerar med en del unika finesser – om än inte med någon speciellt medryckande stämning.

Men kanske faktiskt viktigast: Gamecube får dessutom sin del av den breda basen av titlar, som bland andra ”Tony Hawk 4”, ”NHL”, ”Need for speed” ”Time splitters 2” och ett par ”Star wars”-spel. Det blir varken brist på spel eller riktigt köpvärda titlar på Gamecube.

Henrik Rudin

ARTIKELN HANDLAR OM