Amerikansk speljätte gillar svenska spel

SPELA

Ett nytt, hemligt storprojekt. Ännu en expansion till pc-succén "Battlefield 1942". Och dubbelt så mycket pengar för ett redan påbörjat projekt. Svenska spelföretaget Digital Illusions gjorde i dag ytterligare tre överenskommelser med Electronic Arts.

Nyligen meddelades det att Göteborgsföretaget i ett styrelseförslag vill se den stora amerikanska spelförläggaren som ägare till 19 procent, genom en affär som ger Digital Illusions 75 miljoner kronor.

Och nu knyts samarbetena allt tajtare. Ytterligare ett expansionspaket med nya uppdrag kommer att komma ut i höst till pc-spelet "Battlefield 1942". Nyligen släpptes "Road to Rome", där striderna förflyttades till den italienska fronten under andra världskriget.

Om det nya storprojektet sägs inte mer än att spelet är på gång till Playstation 2.

Det tredje avtalet som blev klart i dag handlar om ett redan påbörjat projektet som nu får fördubblad budget till 60 miljoner kronor. Detta är ett än så länge hemligt spel till pc och Xbox som ska lanseras till jul.

Samtidigt avbryter man ett tidigare utannonserat projekt med Microsoft som handlar om två spel till pc och Xbox. Enligt Digital Illusions beror det på förändrade omständigheter på marknaden.

Spela