Nytt ”Stunt car” på gång nästa år

SPELA

Det dröjde nästan 14 år. Fyra spelsuccéer kom i vägen.

Men nu är spelskaparen Geoff Crammond på gång med en nyversion av många racingfans favoritspel: "Stunt car racer".

ÅRGÅNG 1989 Så här såg ”Stunt car” ut. En utmanande och vådlig färd i en berg-och-dalbana.

Spelskaparen Geoff Crammonds Amiga- och Atarispel från 1989 räknas som en av spelhistoriens stora klassiker. Spelet kom också i versioner till Commodore 64 och pc.

Många spelfans har önskat sig en uppföljare, men i stället har Crammond arbetat på en serie hyllade formel 1-spel, ”Formula one grand prix”.

– Jag har varit så intensivt involverad i formel 1-simulationerna de senaste åren och har inte kunnat arbeta på några andra projekt. Men nu känns det helt rätt att göra ”Stunt car racer pro”.säger Geoff Crammond till spelsajten Computerandvideogames.com.

Tävling på berg-och-dalbana

I ”Stunt car racer” styr spelaren en buggybil på en sorts berg-och-dalbana. Med hopp och ramper som rör sig. Det gäller att få bäst tid eller slå motståndaren – men samtidigt inte pressa bilen för hårt så att landningar eller påfrestande kurvtagningar får den att gå sönder.

”Stunt car racer pro” är ett arbetsnamn och spelet ska vara klart 2004. Crammond har ännu inget kontrakt med någon förläggare. Han avslöjar ännu inget om vad nyversionen kommer att ha för finesser.

Henrik Rudin

ARTIKELN HANDLAR OM