Första bilderna på nya ”Mario kart”

UTMANA POLARNA Upp till åtta personer lär kunna spela ”Mario kart – Double dash”. Baksätespassageraren håller konkurrenterna på avstånd med specialvapen.
SPELA

Mario och hans söta vänner och halvstygga fiender utmanar varandra på go-kart. Ja, det låter kanske inte som något hisnande speciellt. Men ”Mario kart” till tv-spelet Super Nintendo 1992 anses ofta som ett av historiens allra bästa spel. Främst i den välgjorda utmaningen för flera spelare.

Framåt slutet av året är det dags igen. ”Mario kart – Double dash”. Till Gamecube. De första bilderna visar att go-kartbilarna nu har förvandlats till rena fantasiskapelserna – och har fått plats för två. Den ena spelaren sköter gas och styrning, den andra tar sig an motståndarna med allahanda oschysta medel. Sex olika specialvapen och åtta specialförmågor för varje figur gör susen i kampen om mållinjen.

De Nintendofigurer som är med i spelet är: Mario, Luigi, Peach, Baby Mario, Baby Luigi, Yoshi, Birdo, Wario, Waluigi, Donkey Kong, Diddy Kong, Bowser, Bowser Jr, Koopa och Paratroopa. Välkända allihop för Nintendofans.

Enligt Gamespot.com lär upp till åtta personer kunna spela samtidigt, genom att två Gamecube-maskiner kopplas ihop med fyra handkontroller på varje. Nintendofigurerna kan byta plats i farten, vilket ger möjlighet till taktisk körning på olika avsnitt av banorna.

Racinghistoria

Spela