”Pirates!” kommer tillbaka

SPELA

LOS ANGELES

”Pirates!”. Ja, det ska faktiskt vara ett utropstecken i titeln på riktigt. Även om vi ändå skriker högt av upphetsning för att ett av tidernas populäraste spel kommer tillbaka efter mer än 15 år.

I går avslöjade spelgurun Sid Meier på Firaxis det många nog anade: han håller på med nyversion av spelklassikern ”Pirates!” från mitten av 80-talet.

– En stor anledning är att så många fans, så många äldre spelare ständigt har efterfrågat ett nytt ”Pirates!”, sa Meier på en presskonferens med förläggaren Atari.

I ”Pirates!” gäller det att bli rik och berömd pirat i vattnen runt Sydamerika och Karibien tidig kolonialtid. Med värja i heroiska dueller, med dundrande bredsalvor från mäktiga segelfartyg, med vass näsa för gömda skatter – och en god portion piratcharm för att vinna guvernörsdotters hand.

3D-grafik

Några bilder visades inte ur det kommande spelet. Och det var tunt med detaljer mer än att nya ”Pirates!” blir i 3D-grafik.

Men Meier antydde att det nog mest handlar om en modernisering av det ursprungliga spelet och att redan första versionen var banbrytande nog.

– ”Pirates!” gick över gränserna för många olika genrer. Det var som en film på det sättet att vi använde det uttryckssätt som passade bäst för spelets olika delar. Här fanns action, äventyr och strategi, sa Meier.

Kommer någon gång under 2004 till pc.

Henrik Rudin