Framtidens tio fräckaste spel

1 av 7
LIVSLUST Datormänniskorna är tillbaka och i The Sims 2 följer vi dem från vaggan till graven.
SPELA

Höstens hetaste lir och framtidens hisnande spelteknik. I veckan exploderade E3-mässan i USA med den hetaste spelunderhållningen. Här är de tio allra fräckaste spelen på gång.

1. Half-life 2

PC Hisnande uppföljare till 1998 års actionsuccé. Dundrande actionpackad strid mot rymdmonster och fiendesoldater. Tekniskt otroligt imponerande, där varenda detalj i spelet påverkas av realistiska, fysiska lagar. Enormt tempo och enorma bataljer. ”Doom 3” som kommer i sommar bleknar i jämförelse. Släpps i början av hösten.

2. The Sims 2

PC Tidigt 2004. De alldeles hjärteknipande charmiga datormänniskorna är tillbaka. Nu följer vi dem från vaggan till graven – och in i nästa generation. För ”simmarna” får barn och för sitt DNA vidare. Ytterst uttrycksfullt med snygga animationer och minspel.

3. Pirates!

PC En kär och efterfrågad 80-talsklassiker är på gång i nyversion. Vinn ära och berömmelse och rikedom som pirat i Karibien tidig kolonialtid. Action, strategi och äventyr i unik kombination. Och även om det inte finns några bilder eller närmare detaljer kring spelet är det en skön karamell att sukta efter. Kommer 2004.

4. Halo 2

XBOX Tidigt 2004. ”Halo” var explosiv action och uppföljaren levererar några hundra procent till. Jättesnygga, dundrande strider mot rymdvarelser. Till fots och i fordon.

5. Gran turismo 4

PLAYSTATION 2 Kanske till jul. Ny version av ett av tidernas allra bästa bilspel. Enorm körkänsla på bana och på grus. 500 närmast fotorealistiska bilmodeller att ratta och trimma till rena monstren.

6. Soul calibur II

PLAYSTATION 2, XBOX, GAMECUBE Tidig höst. Det handlar om att slåss. På snyggast möjliga sätt. ”Soul calibur II” är spelens ”Crouching tiger, hidden dragon” med hisnande akrobatik och heta uppgörelser där såväl proffs som nybörjare kan bli äss.

7. Tony Hawk – Underground

PLAYSTATION 2, XBOX Till jul. Börja på botten med taskigt tejpad bräda och bli proffs och polare med Hawk, Muska, Margera och grabbarna. Lira dig själv genom att ladda in ditt eget ansikte. Femte ”Tony Hawk”-spelet lovar förutom oändliga mängder tricks – förstås – alltså även en schyst story och en öppen spelvärld att upptäcka.

8. Metal gear solid 3 – Snake eater

PLAYSTATION 2 Under 2004. Hjälten Snake i djungelmundering. Tar sig an fienden med blixtsnabba, tysta attacker och i dundrande explosiva eldstrider. Enorm grafik och rent otroliga effekter. ”Metal gear solid 2” fick kritik för att det var för mycket filmsekvenser – nu verkar vi få spaka Snake till stordåd i större utsträckning.

9. Counterstrike

XBOX Kan dundersuccén till pc bli lika vass på Xbox i höst? Lite bättre grafik och chatt med mikrofon när terrorister och specialstyrka drabbar samman på Microsofts speltjänst Xbox Live.

10. Uru

PC Efterföljaren till ”Myst” och ”Riven” bjuder precis som förut förstås på extremt kluriga gåtor i mystiska, vackra världar. Men när äventyret är knäckt går det att ge sig ut på nätet och möta andra spelare och samarbeta i problemlösningen. Onlineabonnemanget ger ständigt nytt innehåll och nya världar att utforska. Till hösten.

Henrik Rudin