”Halo 2” – hallå, så snyggt

SPELA

LOS ANGELES

Nintendo hade det svagaste E3-uppstället. Men Playstation 2-montern var heller inte hisnande.

Mest fart var det på Microsofts Xbox.

”Halo 2”-demonstrationen tog andan ur de flesta. Tänk ”Halo” men några hundra procent snyggare och mer action. Rymdvarelserna anfaller jorden, och i en utpumpande batalj i en futuristisk stad hann vi få tag i dubbla automatgevär, hoppa upp och sno en svävare genom att sparka av monstret bakom spakarna och agera skytt med granatgevär på flaket på den nya versionen av terrängfordonet Warthog.

Förutom dundrande ”Halo 2” som kommer våren 2004 fanns en schyst radda hösttitlar i Xbox-montern. Flygäventyret ”Crimson skies”, rollspelet ”Sudeki” och bilspelet ”Project Gotham racing 2” är alla lovande.

Microsoft storsatsar på nya sportmärket XSN Sports som kan liras över Xbox Live med rankinglistor och turneringar. Hockeyspelet ”NHL rivals”, snowboardliret ”Amped 2” och årgång 2004 av klassiska golfliret ”Links” såg bäst ut.

Speltjänsten Xbox Live uppdateras med en del nya finesser. Det ska bland annat gå att kommunicera med polarna utan att lira ett spel. Dessutom blir boxen en karaokemaskin och ett fotoalbum med paketet ”Music mixer”.

Förra Nintendo-utvecklarna Rare har nu fått fart på sin Xbox-produktion, men imponerar inte. ”Conker – Live & uncut” var bara gamla Nintendo 64-liret

”Conker’s bad fur day” med bättre grafik och nytt multiplayerläge. Äventyret ”Kameo” passerar man lätt förbi. Och lättsamma spökäventyret ”Grabbed by the ghoulies”, tja, rätt snyggt men inte lockande.

Henrik Rudin