”The Sims” – snart som tv-såpa?

Spelskaparen Will Wright ska göra tv-serie för Fox

FAVORITPROGRAMMET? ”Sims 2” – på gång till pc tidigt nästa år. Och kanske tittar datorfolket på sig själva? För diskussioner är på gång om att göra succéspelet till tv-serie.
SPELA

Från såpa i datorn – till såpa i tv:n?

”The Sims”-skaparen Will Wright ska göra en tv-serie.

– Det kan bli en komediserie eller något helt annat, säger tv-bolaget Fox.

”Sims”-skaparen Will Wright har slutit ett avtal med tv-kanalen Fox som innebär att Fox har option på Wrights tv-projekt.

Vad tv-serien ska handla om är hemligt.

– Det handlar inte om att ta ett spel och göra det till en tv-show utan om att skapa nya underhållningskoncept, säger Mike Darnell på Fox till Reuters.

Men det är inte omöjligt att det ändå kan vara ”The Sims” i någon form.

Tv-bolaget Columbia Tristar har tidigare varit intresserat av ”Sims” som tv-serie och enligt Reuters pågår nu diskussioner med ”en annan aktör”.

25 miljoner spel sålda

”The Sims”, som simulerar liv med datormänniskor i ett slags digitalt dockhus , är en av tidernas allra största spelsuccéer. Spelet och dess olika tillägg med nya finesser har sålt över 25 miljoner exemplar.

Wright har tidigare varit inblandad i experimentiella tv-projekt, bland annat femminuters animerade filmer kallade ”M.Y. robot”.

Men han har knappast släppt fokus på spelen.

”The Sims 2” är på gång till datorn. Liksom en ny ”Sims”-variant till tv-spel och ett paket med nya finesser till stadssimulationen ”Sim city”.

Henrik Rudin