”Stjärnornas krig” rasar vidare

SPELA

LOS ANGELES

Det är bara att välja hur du vill erövra galaxen.

Med lite list och finess, i rollspelet ”Knights of the old republic II”?

Eller med en tjurrusning, i ”Republic commando” eller ”Battlefront”?

Tänk över saken, medan du spakar ditt rymdskepp strax utanför Endors atmosfär. För nu lyfter även ”Star wars: Galaxies” mot hyperrymden.

LucasArts monter var helt enkelt proppad med ”Star wars”-spel.

Du som gillade förra årets succérollspel ”Knights of the old republic” får i stort sett samma upplevelse i repris, om än med förstås ny story. Del två i spelserien var nämligen till förvillelse likt, med ungefär ett antal nya jedi-förmågor som enda omedelbara nyhet. Nå, ettan var ju jättebra, så visst, slå till när spelet kommer till Xbox och pc i februari.

”Battlefront” är mer röjigt. Till pc, Playstation 2 och Xbox under tidig höst. Välj sida och tidsålder i ”Star wars”-storyn och börja peppra. Som rebell eller Stormtrooper, på välkända platser som Endors skogar och

Tatooines öknar. Spelet är koncentrerat kring att spela mot andra över nätet – upp till 32 spelare samtidigt. Snyggt och rätt läckert när

AT-ST-maskinerna klampar fram i Endors skogar.

I ”Republic commando” väljer vi dock den mörka sidan – och blir befälhavare för en liten grupp imperiesoldater. Peppra monster och fiender i grottgångar och rymdbaser – och skicka fram dina underordnade för att göra jobbet. Till Xbox och pc under hösten.

Slutligen lyfter onlinerollspelet ”Star wars: Galaxies”. I tillägget ”Jump to lightspeed” kan du ta dina karaktärer ut i rymden och utkämpa stora slag och dogfights med välkända rymdskepp som Tie Fighters och X-wings.

Rymdstriderna blir av naturen mer action än moderspelets erfarenhetssamlande, upptäckande och chattande.

Henrik Rudin