Så tycker ni läsare

SPELA

Kvällens Eftersnack handlar om SVT:s spelprogram ”Kontroll” som tar en titt på Microsofts nya Xbox 360.

Vad tycker du om programmet? Och vad tror du om Xboxen? Vilken blir bäst av nästa generations spelkonsoler?

Här kan du läsa vad ni läsare tycker. Mejlen läggs ut på sidan i takt med att de kommer in.

Tack för alla mejl!

Nu upphör den här sidan att uppdateras. Fortsätt gärna diskussionen på vår chatt!

/Eftersnacksredaktionen

-----

När folk pratar om att Playstation har få exklusiva titlar räknar de inte in GTA eftersom det efter ett år kommer ut på PC/Xbox. Men när nästa GTA som kommer till PS3 ett år innan de andra systemen, tror jag det kommer att skapa en väldigt stor efterfrågan på PS3. Att det sen finns Metal Gear Solid, Gran Turismo, Resident Evil, Devil May Cry, Final Fantasy, Killzone osv. tror jag även det kommer hjälpa en hel del...

Maskinen är både mindre än Xbox360, betydligt kraftigare (har bland annat en grafikkrets som är något steg bättre än ett GeForce 7800 GTX som kostar uppemot 6000kr) och underbart snygg i pianolack. Sen med risk för att bli alldeles för teknisk så är PS3 överlägset eftersom den förutom det som tidigare nämts, även "framtidssäker" eftersom:

Den har 1080p som standardupplösning för spelen vilket är "framtidens HDTV-upplösning" om man nu kan kalla det så, eftersom ingen tv-kanal i världen sänder i formatet än kanske möjligvis nån enstaka i Japan. 1080p är ett bra hopp från 1080i och mindre än 5% av dagens plasma/lcd ute i vanliga butiker klarar av att överhuvudtaget ta emot en 1080p-signal och kanske 0,5% klarar av att visa signalen utan att först behandla den/skala ner den. Maskinen kan självklart även mata ut 720p som Xbox360 använder och 576p som är det som vanliga bildrörs-tv:s använder.

Den har 2st HDMI utgångar, HDMI-kabel som är "framtidens Scart" är en kabel som har en

kontakt som är mindre än en USB kontakt och överför både ljud och bild digitalt på bästa sätt. Denna anslutning finns på många av dagens plasma/lcd och är den optimala överföringen. Denna kontakt finns inte på Xbox360

Den har Blu-ray spelare, som är "framtidens DVD-format och lagringsmedia" och allt tyder på att även Blu-ray kommer att använda sig av 1080p som tillsammans med Mpeg4 komprimering och hög bitrate skulle innebära en teknik som är ca fem gånger bättre än det vi idag kallar HDTV. Blu-ray läsaren klarar självklart även av DVD-skivor som är det som Xbox360 använder sig av. En "normal" stationär Blu-ray spelare kommer vid lansering nu första kvartalet 2006 säkert att kosta minst 5000kr.

Så i PS3 har du ett grafikkort värt mer än 6000kr, en Blu-ray läsare för minst 5000kr och utöver det en kraftmaskin som har HDMI, 1080p osv. Allt under 9 000 direkt vid lansering är billigt för denna maskin, jag tippar på att den kommer kosta 4999kr

/Guz

-----

Intressant att AB gör detta eftersnack om just Microsoft, eftersom MS satsar 40 miljoner dollar på bara marknadsföring här i europa. Har ni fått en liten slant kanske... bara skojade... men faktum är att microsofts marknadsföring är grejen, inget annat företag hade tillexempel kunnat sälja den första enormt dåligt genomtänkta Xboxen... först släppte man den för 5000 men sänkte priset till 3000kr direkt i samband med Nintendos Gamecube kom ut. Kontrollerna var för stora enligt dom flesta konsumenterna, och snart fick man fram den betydlig mindre varianten. Inget annat företag hade med andra ord haft råda att "lyckas" med orginalboxen. Hörde att man gick med 4 miljarde dollar i förlust på den, och man räknar med att eventuellt gå med förlust denna generation oxå, man förlorar ju dryga 1000 lappen per slåld konsol nu när den släpps.

Men det som tror att man inte tänker "ta" tillbaka dessa pengar när som skapat ett beroende i en eventuell monopolställning om ett par år är ju dum. Apropå marknadsföring, räkna på skoj hur många gånger ni ser denna XB360 i veckan, och i vilka sammanhang, det är faktist skrämmande.

Det kommer ju bara en spelkonsol i nästa generation föresten, båden XB360 o PS3 är ju multimedia enheter. Dom enda som gör en konsol som anpassar sig efter spelen är ju Nintendo, dom andra gör ju tvärtom. Spelen ska ju stå i centrum där gör Nintendo rätt, men dom har ju alltid först o främst varit spelutvecklare till skillnad från konkurenterna. Nintendo är nog minst oroliga, dom säljer ju sina konsoler med svarta siffror, och på varje såld konsol så säljer dom oxå flera egenutvecklade spel.

Sony o Microsoft är ju dom som släpper likvärdiga multimedia konsoler, så det är ju där kriget står. Nintendo kan med en billigare konsol, sälja sin "revolution" till både XB360 o PS3 ägare.

Men nu vill jag avsluta med att säga att jag faktist ser fram emot spelen på alla konsoler, om det sen är Halo 3, GranTurismo 5, eller någon av Nintendos exklusiva titlar, så spelar det mindre roll, för så länge det är flera aktörer på marknaden så vinner vi konsumenter.

Mitt tips denna generation är att Sonys PS3 säljer bättre än MS XB360 när den väl kommer men båda förlorar på varje såld konsol, Nintendo säljer minst men vinner på sin konsol, och sen fortsätter alla som inte kan räkna att säga.... snart går Nintendo under...

//Justine Chase

-----

XBOX 360.

Ja, vad ska man jämföra egentligen? En konsol som finns på marknaden kan inte mätas mot rykten och "löften".

Jag läste någonstans, att den heter "360" för att denblir en hel-omvändning för spelmarknaden. Synd bara att 180 är en vändning. Snurrar man 360 grader så tappar man bort sig, blir snurrig och har ändå bara hamnat där man började igen.

PS3 har cell-processorn. Som är svår och dyr att programera till. Sony vann förra "kriget" på marknadsföring och fler spel(visserlien skitspel, men vem märker det som inte äger annat än PS2?). Om cell-processorn är så svår att programera spel till som jag hört, lär sony förlora åtminstonde ett av dem. I och med att 360 släpps tidigare kan de hamna rejält på efterkälken vad gäller reklam också.

Återstår NR.

Konsollen som faktiskt har spel snarare än filmer. Inse faktum, du spelar ett spel, du tittar inte på det. Nintendo skapade spelandet som vi känner till det, nintendo bidrog skapandet av PlayStation, även om det berodde på ett avhopp, nintendo skapade kontroller, rumle-pack, analog-sticken, touch-screenen, spelmicken... listan kan göras lång, men jag slutar här.

Är själv intresserad av X360 och NR, X360 av två skäl: Perfect Dark Zero och ESIV: Oblivion.

Nintendo Revolutions pga en hel värld av skäl.

/JimMe. N-4-gaming, N-4-fun, N-4-life.

-----

En annan sak som bör tänkas på är att många av spelen till Xbox kommer på PC före eller efter releasen till Xbox. Så är man en hängiven PC gamer så vinner man inte mycket på att köpa en Xbox som klarar i stort sett samma spel som du har på din PC fast din PC klarar bättre grafik, ljud etc. Då kan en Nintendo eller en Playstation vara något att fungera som ett suplement till PCn då deras spel i regel aldrig släpps på PC.

Andreas

-----

En aspekt som inte får förglömmas är att vissa spelgengrer har utvecklats nästan uteslutande för en konsoltyp. Och det är de omåttligt populära japanska rollspelen så som Fintal Fantasy, suikoden och så vidare. De började på nintendo 8 bitars och super nintendo. Men sedan när playstation 1 släptes så bytte spelutvecklare som tex Square (nuvarande SquareEnix) till playstation eftersom det erbjöd större tekniska möjligheter att utveckla deras spel gämfört med nintendo 64an som var påväg.

Denna Rollspels gengre har en väldigt trogen skara fans och de kommer att köpa den konsol som spelutvecklarna väljer för att publicera dem. Det har varit Playstation 1 och nu Playstation 2. Det mesta lutar åt att det blir Playstation 3 som får ta över facklan framöver då utvecklandet till den är mycket likt utvecklandet till PS2an idag. Om inte playstation 3 får denna spelgengre så är playstation 3 slut då hemma markanden i Japan är förlorad.

Det flesta av dessa spel portas aldrig till Xbox eller nintendo. Så de konsolerna kommer aldrig att se röken av den enorma skara kunder som köper dessa spel. Såvida de inte tar över facklan från Sony det vill säga.

Andreas

-----

Hej!

Angående det här att den konsol som kommer först får ett jätte-försprång, så vill jag bara lägga till att den okända konsolen i förra generationen, Sega Dreamcast, kom först och förutspåddes enorma fördelar till nintendo och sony och microsoft. Den floppade så totalt att folk t.o.m säger att ps2, som kom tvåa, kom först! Jag menar, vem har sagt att inte microsoft kan floppa?? Nu kommer säkert nån säga att " microsoft har enorma monetära reserver att pumpa in så att den inte floppar." Vad hade inte sega på 80-90-talen? Dom hade massor med pengar kvar från Master System och Megadrive. Ändå floppade dreamcast. Samma öde kan drabba Microsoft!

// Rasmus, trogen Megadrivare!

-----

Nintendos Revoultion kommer vara den överlägset roligaste maskin pga av sin handkontroll.

Det är en RIKTIG revoulition!

/virre

-----

Shenmue 3 helt klart /Filip

-----

Jag tycker bara att ps3 och xbox 360 har satsat på design och grafik medans nintendo satsar på bättre spelupplevelser. Därför tror jag att nintendo kommer segrande ur detta. Inget slår spel som mario, zelda och metroid.

//Kristoffer

-----

Xbox 360 kommer att vara det enda alternativet för egen del iaf för att Xbox Live är överlägset bäst vad gäller online spelande på konsol, och än bättre blir det nu på 360!

Live är i stort sett det enda jag spelar på och det ger ju ett spel mycket längre hållbarhet, än om man bara kan köra story/kampanj i spelet. Sony och Nintendo får kämpa med näbbar och klor om dom ska ha en chans på det området.

Sen tror jag PS3:an kommer vara bra och sälja mycket ändå. Men 360 blir det för egen del utan tvekan, inte minst för Halo 3!

/Stingray

-----

Hej!

Jag tror att Nintendos Revolution kommer bli jätteintressant! Ser framför mig att kunna spela första persons shooters genom att sikta med kontrollen och navigera genom att röra kontrollen i sidled eller uppåt. Eller varför inte ett realtidsstrategispel där man kan markera trupper med en handrörelse och beordra dem utan att slippa krångel med att scrolla och markera med styrspakar.

Grafik är inte allt!

/Henrik

-----

Han sa det själv. Man kan inte bara satsa på grafik och det ska vara lättillgängligt och billigt. Tyvärr så handlar de flesta nya Xbox-spel bara om grafik och den är dyr som attan. Nintendo Revolution å andra sidan kommer att vara billig och erbjuda helt nya spelupplevelser, och förbättra eller behålla gamla spelupplevelser.

/Jaxell

-----

Xbox360 är den klara vinnaren i consol kriget denna gången.

Microsoft är relativt ny i consol kriget men de är ändå väligt hängivna och angagerade i vad kunden har att säga.

Första anledningen till varför Xbox360 kommer att sälja bättre är pågrund av försprånget. Samma försprång som gav playstation 2 en dominerande possition.

Andra anledningen är publisiteten Xbox360 får nu. Den är enorm, helt otroligt stor, inte änns jag mins att Playstation 2 fick den sortens uppmärksamhet.

Tredje är en självklarhet. Många företag som allierade sig med Sony har nu allierat sig med Microsoft. det betyder fler spel av kända företag, Blandannat skaparna av Final Fantasy serien.

(Microsoft offrar uppemot $126 per Xbox360)

Playstation 3 har som första Xbox satt sig i skugan av consolen som säljer först.

Säg inte att Playstation3 äger, det vet ni inte. Ingen har testat den och fram tills någon har provat och gjort ordentliga tester på consolen så är allt Sony säger om PS3an en ren lögn. Även om den skulle vara kraftigare så gör det inte mycket. Xbox är kraftigare än PS2an och den sålde ändå inte mer.

Nintendo Revolution är också en consol att se på. Det frambringar barnet i en och föregångaren gamcube har bland det barnsligaste och roligaste spelen idag.

PS: till personen som skrev om att Microsoft var hotad av Sony. Stämmer inte till minsta del. Sonys största inkomts är just på Playstation. Närmare 2/3 av vad jag hörde. Medans Xbox består av yterst liten procent halt av Microsofts.

Och du kan ge dig på att det finns defekta Xbox360(väldigt liten del) Samma som alla andra consoler när dom släpptes. Gör din hemläxa och läs på andra sidor än bara gamespot.

// Hälsningar Idono

-----

Jag tycker att om man som en helt vanlig privatperson gärna vill ha en Xbox 360 som man ska ge bort i julklapp så är priset som är på 4.000:- alldeles för dyrt. Jag tycker man borde gå ner till 2.000:- för att att fler ska kunna njuta av denna underbara spelkonsol och spelen som kommer till den.

/Christopher

-----

Intressant att ingen nämner något om rapporterna som börjat strömma in om att de 360 som släppts i usa är instablia som satan, med rejäla krascher (bl a så har det nämnts att pgr3 är riktigt kraschbenäget i single-playerläge?)

Men det blir säkert bra när microsoft får patcha upp sin produkt en åtta-femton gånger, för det är väl det deras fina nätverk är till för?..

Att sen jämför 360:n med konsoler som man egentligen inte vet ett smack om än känns ju riktigt meningsfullt?

/gordon

-----

Ville bara framföra att de flesta förmodlingen köper en xbox 360 för Xbox Live!

Det är den totala spelupplevelsen och PS3 kommer inte ens att kunna konkurrera på internetsida.

MVH JP

-----

Hej!

Såg nyss kontroll på tv2. De recencerade spelet "Gun" och jag undrar om någon vet vad skillnaden kommer att vara på det spelet som finns till Xbox och det som snart kommer att finnas tillgängligt på Xbox360. Har de gjort två olika versioner av samma spel som kommer att passa vardera konsoll och vad kommer de stora skillnaderna att vara? Samma fråga har jag väl egentligen gällande alla spel som kommer att finnas till båda konsollerna som t.ex. FIFA 06 etc.

Stefan

-----

Ställer mig frågan varför vill jag köpa denna konsol? Enda anledningen är väl den uppdaterade grafiken och steget är väl inte sådär jättestort vill jag påstå. Visst blir det lite skarpare och mer rörelse i rutan men egentligen känns det inte så nytt.

Microsoft kommer onekligen tjäna på att komma ut först men jag är nog ändå mer nyfiken på kommande Revolution med den enkla anledningen att den bjuder på något nytt och annorlunda.

/Axel

-----

det är mer känsla med x-box, microsoft det är status. forza x-box 360 / PÄZ

-----

Sorgligt att se att vissa är så dåligt pålästa.

Hela branschen inkl. Sony själva vet att trots att Microsoft kommer få ett försteg på ett år kommer det inte vara en speciellt stor skillnad mellan de båda när det gäller grafik och spelkänsla. Som exempel kan man ju ta när Playstation 2 släpptes 2000 och när Xbox släpptes 2002. Skillnaden var inte så stor att man skulle kunna tro att det var 2 års förfluten tid mellan de båda releaserna.

Allt hänger i slutändan på marknadsföring. Sony lyckades med en massiv marknadsföring slå ner Nintendo, som hade en total dominans, i mitten av 90-talet.

Lyckas Microsoft upprepa Sonys strategi så är chanserna goda att de tar hem spelet.

Hamid, GBG

-----

Hah, så roligt och se när ni B-teknologi nissar ska försöka

och säga vilken av konsolerna som är starkast. ;)

X360 är enklare att uveckla till.

Utvecklare har även sagt att porta är ingen mer möjlighet med PS3, det är dessutom otroligt svårt och dyrt att utveckla till den.

PS3 har 2 exklusiva spel kvar (MGS4 och Granturismo 4). MGS4 kan även komma till x360 senare enligt dess producer.

Sony har ingen online tjänst, det var det enda som enligt analyster kunde ha gett PS3 en chans att vinna.

Hårdvaru mässigt går det inte att jämföra mycket än, det man vet är att ATi har gjort en revolutionerande grafik-korts design som tydligen har blivit enligt speccsen världens kraftfullaste grafik-kort. Du kan redan nu få ett jämnlikt grafik-kort med PS3. (Nvidia 7800 512 versionen.)

Processorer, Steve Jobs, intel och m.m. teknik jättar har dissat den, vem äre förutom skaparna som inte dissat den? Detta är något vi ska ha om 10 år. Teknologin är inte ens färdigutvecklad och därför kommer den att bli skit, för lite cache/minne per processor, samt är det inte riktig multi-core i min mening då det är en main processor och resten streamar. Ni kan dessutom förklara hur det blir med grafiken då PS3;s korts kraft ska fördelas på streaming processorer.

Cell står inte ens chans mot AMD's kritiker belönade dual-core processorer.

Ryktena säger även att Nintendos kort kommer bli mer kraftfullt än PS3.

Vill även tillägga att "fanboy" inlägg kan göras nån annanstans och själv avfärda att jag inte är en "fanboy".

Äger alla konsolerna, alltid varit missnöjd med Sony's tjänster. 95% skit utbud 5% bra. Sen kan vi ju kolla hur Sony sköter sina online tjänster t.ex. på MMO marknaden, finns nog inget annat ord än förlåt mig SKIT.

Microsoft är här för att stanna, de har lärt sig från sina misstag, de säljer konsolen nu och förlorar ca 150$ på varje såld. När PS3 har kommit med sitt skyhöga pris, så har Microsoft etablerat sig, de släpper Halo 3 samma vecka och sänker priset på konsolen med 100$.

Tyvärr så har Sony ingen chans, analytiker är ense om att Sony skulle ge allt då skulle de ha en chans vid 2007.

Men men ingen online möjlighet, en halo film regisserad av Peter Jackson, samt Halo 4 och alla hitsen som kommer till PS3 så tror jag inte mycket om att Sony kommer ha en stor chans där heller.

Nintendo har själva sagt att de kan vara placerade som en andrahands konsol hemma hos folk då den kommer bli mycket billigare än de andra konsolerna.

Denna gången är det Nintendo och Microsoft som slåss om första platsen, lyckas nintendo verkligen med priset och att visa sin nya konsols innovativitet så har de en chans för första platsen annars en nära #2.

Det var allt från mig, och till alla amatörer håll koll på IT marknaden och läs lite innan ni drar en "PS3 kommer smeka X360 o ALLA111!!"

Tack för mig.. Vill dessutom att ni på aftonbladet börjar uppmärksamma lite proffesionella "tv-spels vetare eller spel-vetare" i generellt än de pinsammaste amatörerna från "Kontroll" i SVT. Det är nog det mest hatade spel programmet i sverige, finns nog ingen svensk spel community som stöder det.

/Yasir

-----

Ja, förr eller senare bildar sig konsumenten alltid en uppfattning om en vara. Sedan så avgör ju alltid eget tycke och smak, samt den sammanfattade spelkvaliten den enskilda konsolen i slutändan erbjuder. Själv vill jag ha en Xbox vare sig Playstation är både bättre och billigare.

Peter

-----

Jag längtar mest efter top spin 2 jag hoppas det blir mer nya stjärnor /Natacha

-----

Tjena

Vad jag vet är Sony inte oroade över att 360n släppts nu inför julen då Microsofts marknad är näst intill noll i Japan och Kina där Sonys verkliga marknad ligger, dom kanske tappar någon procent i början av marknaden men jag tror dom hämtar igen det snabbt då debatten om konsolerna verkar ha nått ut till de flesta även om de inte är jätte insatta i marknaden.

Jag tror nämligen som ”en trogen xbox spelare” sa att konsolerna är profilerade till sina sorters spel och så kommer det förbli i framtiden med. Även om jag inte håller med att playstation skulle vara bra för ”en del bilspel”, då t.ex. Gran Turismo är unikt för ps maskinerna och utöver det släppts många titlar till samtliga konsoler.

Mvh Tobias Engström

-----

I ren beräkning och om allt funkar så är Sonys PS3 kraftfullare. Men som allt verkar så kommer de inte kunna använda all den kraft i Cell prcessorn som Sony har pga av olika skäl. Sen dessutom har en rad ledande personer, däribland John Carmack (ID softwar lead programmer) sagt att att cell kommer vara väldigt svår att göra spel till. Xbox däremot är det mycekt enklare att porta och göra spel till (tror de flesta speltillverkare har sagt detta), detta eftersom Cell processorn jobbar på ett helt annat sätt än andra processorer. Macintosh var även tänkta att använda cell processorn men det tackade nä till det eftersom de tyckte att det var enorma problemen med att programera till den. Sen kommer desstuom PS3 vara mycket dyrare att tillverka pga cell processorn, och att de bla använder sig av Blue Ray skivor (gött dock för de som spelar).

I slutändan är det iaf de som har flest bra spel som vinner. PS2 vann över xbox, fast PS2 var mycket sämre i standrard än xbox.

/Yenz

-----

Till alla ni som viger ert liv till detta meningslösa! gör något innan de är försent, framförallt till ni som låter era barn spela timme efter timme, dag efer dag, dygn efter dygn, listan kan göras lång. än en gång gör något bättre för barnen och er sjäva, kanske gå ut tillsammans, de finns säkert barn som inte vet vad de innebär så även vuxna .Tänk

MVH Gson Bollebygd

-----

Är och kommer alltid vara Nintendo troget. Finns nog inget spel som trollbinder än som Zelda spelen och det lär inte komma nå spel till vare sig X-box eller Ps3 som är i närheten av vad zelda ger. PS har Finalfantasy som är grymt bra spel serie men går inte att jämn förra. Är själv ägare av PS2 och NGB och kommer självklart att köpa Ps3 när den släpps. även NR.

Slinken

-----

Playstation 3 vs. Xbox 360

Tjenna, vad jag har förstått är årets julhandel Xbox enda chans emot Playstation 3. Visserligen har Microsoft lyckats etablera sig på marknaden och få lite tunga speltillverkare i ryggen, men vad gör de när sonys lilla superdator börjar säljas till våren? Jag menar, iallafall på pappret är Playstation 3 DUBBELT så kraftfull, i alla fall i ren beräkningskapacitet, och säg vad ni vill, men de kommer att märkas i spelen, kanske inte till en början, men om nåt år när spelen verkligen nått den komplexa nivå att hela kraften utnyttjas optimalt.

Jag tror tyvärr att många kommer luras köpa Xbox till julklapps-handeln, men jag vill råda alla er, köp den dyrare versionen med hårddisk o trådlösa handkontroller, utan hårddisk e en modern spelkonsoll ganska meningslös, antar jag iallafall, har tyvärr inte läst in mig så mycke på de där än, väntar på Playstation 3 med spänning!

//Jens

-----

Rätt och rätt

Gör dom rätt? Ja dom gör ju inte fel iallafall. Tycker det är smart att släppa innan Sony och Nintendo. Många som inte orkar vänta på den nya generationens konsoller och köper en 360. Plus att många kommer köpa den i julklapp och då inte har råd/lust att lägga pengar på en till dyr konsoll. (PS3 och Revulution)

/Jonathan

-----

Xbox360 ( xo )

xo kommer bli grymt bra för dom har tänkt på att följa utvecklingen när det gäller internet och multiplayerspel.

både playstation och nintodos revolution ligger en bra bit bakom det. som jag ser det kan man faktiskt dela in konsollerna i olika kategorier.

Playstation bra för singelplayer rollspel, en del bilspel och en del fightningspel.

Nintendo är mer gulliga lite "crazy fun" spel ofta riktade till en yngre generation ( 10-20 kanske? ).

Xbox för den lite äldre spelare som gillar möta sina motståndare online i diverse tävlingar. Även lite mer multimedia maskin än Sonys och Nintendos maskiner.

Tror xbox stryka ligger i online spelen och ett bra utbud av xtream sport spel, fighening bil och shootem ups.

Skall själv investera i en xo nu första vågen av maskiner som kommer.

Ser fram emot online rollspel på xo, men även alla andra typer av online typ fightning och shootem up samt bilspel.

Mina första spel kommer bli Project Gotham Racing 3 samt Kameo : Elements of power

-en trogen xbox spelare

-----

Kan ni snacka om hur WWE kommer se ut på Xbox 360..

/Roaj

-----

xbox 360

Hej!

Att Microsoft släpper sin konsoll, xbox 360 nu ser jag inte som någon fördel precis, däremot nackdel...För nu hinner Sony b.l.a, göra Ps3 ännu bättre.Nu när Sony ser vad xbox 360 innehåller för saker då sätter kanske Sony i värre saker i ps3:an...Så ser nya xbox 360 klumpigare ut också...Så att dem släpper den nu ser jag bara som nackdel...Själv föredrar jag nog playstation

mvh///Pierre Jönsson, Rydboholm

-----

XBOX 360 är bra, men Sonys Playstation 3 kommer att vara så mycket bättre än både Nintendo Revolution samt XBOX 360. Playstation 3 kommer ha starkare proccesorer samt så kommer Playstation 3 stödja HDTV, som finns i USA.

// fue

-----

Tre väldigt bra maskiner släpps på konsolmarknaden, men vinnaren blir den konsol som får flest unika titlar och på förhand ser Nintendo ut som vinnare med stöd av spel som Mario, Zelda, Metroid, o.s.v.

/ Timber

-----

Jag ser framemot Xbox 360. Har förhandsbokat den och får den på fredag

(hoppas jag) Jag är besviken på Microsoft att dom bara lyckats leverera

5000-6000 konsoller på releasen i Sverige. Efterfrågan är uppemot 30.000

enheter i Sverige. Jag har spelat Xbox 360 i en butik och grafiken är

unerbar men kunde varit snyggare eftersom maskinen klarar av mer. Men det är

nog spelutvecklarna som inte har lärt sig om maskinen ännu.

/Janet

-----

Microsoft känner sig helt klart hotade av Sony. De vet att deras consol är MYCKET bättre än deras och har därför skyndat med datumet för att inte ännu ett fiasko skulle uppstå. problemet är bara att consolen tydligen har flera buggar (Consolen blir för varm och stängs av mitt i spel) som inte åtgärdats pga. den hastiga produktionen. Om detta gäller alla consoler eller bara vissa vet jag inte men ryktet har spridit sig, vilket jag tror kommer förminska deras försäljning. Vänta tills Sony kommer ut med ps3 så har ni verkligen något att dregla över! :)

//aNte