"Vi hade det första 'Super Mario' i åtanke"

"New Super Mario Bros"-producenten talar ut

SPELA

Det heter ”New Super Mario Bros”. Men spelet blir en återgång till rötterna.

– När vi utvecklade det hade jag det första ”Super Mario Bros” i tankarna, säger producenten Takashi Tezuka i en stor intervju med amerikanska magasinet ”Nintendo Power”.

Marios genombrott – ett tag var han mer berömd än självaste Musse Pigg – var medvetet skapat för ett brett spektrum spelare. Men över tid blev de numera legendariska plattformsspelen allt svårare.

– Det var inte meningen att det skulle bli så. Och jag ville inte fortsätta i den riktningen. Därmed inte sagt att det här spelet inte riktar sig till hardcore-spelare, men jag ville fånga känslan av det första ”Super Mario Bros”, säger Tezuka till Nintendo Power.

En mix

”New Super Mario Bros” ser ut att bli en mix av gammalt och nytt.

Supersvampen och eldsblomman gör comeback i stor stil och spelet hinnehåller – på sedvanligt Mario-manér – en hel del hemligheter.

Bland nyheterna märks Marios förmåga att förvandla sig till ett sköldpaddsskal (Koopa Mario) och en ny svamp som krymper den gamle rörmokaren.

Ny ”save”-funktion

Tezuka avslöjar också att det inte går att spara i spelet när man vill.

– Man kommer bara att kunna spara när man når en ny värld. På det sättet utmanar vi spelaren, säger han till Nintendo Power.

Peter Ottsjö