Inga paket från Sony i jul

Nya Playstation 3 kommer först nästa år

SPELA

En tung nyhet för alla spelsugna: Sonys nya Playstation 3 kommer inte till Sverige till jul som utlovat. Den nya spelkonsolen kommer inte att börja säljas i Europa förrän nästa år.

Foto: AP
Julen inställd? Sony, med chefen Ken Kutaragi i spetsen, hinner inte leverera några Playstation 3 innan jul, som utlovat. Orsaken är tillverkningsproblem.

Julafton blir i år kanske inte riktigt vad alla spelintresserade hoppats på. Inga Playstation 3-enheter kommer säljas i Europa i år. Anledningen är att Sony har fått problem med tillverkningen av den nya blu-ray lasern, som ska läsa de nya DVD-skivorna.

I USA och Japan redan i Novemer

I USA och Japan, däremot, kommer Playstation 3 att börja säljas i November. Men där kommer mycket färre enheter att säljas än planerat.

- Jag är ledsen att vi inte kunna uppfylla alla förväntningar. Vi har jobbat hårt för att försöka lösa problemen, men en försening är oundviklig, säger Ken Kutaragi, chef för Sony Computer Entertainment till AP.

Sony hade från början planerat att skeppa ut fyra miljoner Playstation 3-konsoler innan årsskiftet, men det blir nu inte fler än hälften. Exakt datum när Playstation 3 börjar säljas i Sverige meddelas senare.

Eric Thorsson