Här kan du bygga en fyrbent vän

I
”The Sims 2: Djurliv” leker du med hundar och katter

SPELA

Här är spelet Ace Ventura hade dött för.

”The Sims 2: Djurliv”.

– Vi har velat göra det här i flera år, säger producenten Hunter Howe till Aftonbladet.

Ända sedan ”The Sims: Unleashed” från 2002 för att vara exakt. Vilket råkar vara en av de mest populära utbyggnaderna ”Sims”-imperiet skådat. Den handlade också om att ta hand om husdjur.

Att ”Nintendogs” till bärbara Nintendo DS sedan charmade omkull världen där emellan gjorde knappast beslutet svårare.

I ”Djurliv” PC-version (släpps 19 oktober) får husse och matte själv skapa sina hundar eller katter. Spelet utgår ifrån 70 hundraser och 30 olika kattraser. Men därifrån får spelaren själv fiffla med Skapelsen; ett par jätteöron på en golden retriever? Inga problem.

– Jag är verkligen stolt över möjligheten att själv få skapa sitt husdjur, säger Hunter Howe.

Djuren har dessutom olika personligheter och varierande relationer till människorna (”simmarna”) i spelet.

”The Sims 2: Djurliv” kommer också att fungera som fristående spel till Playstation 2, Gamecube, PSP, DS och Gameboy Advance. Till DS-varianten utnyttjas exempelvis den tryckkänsliga skärmen.

”The Sims”-serien har sålt nästan 60 miljoner exemplar världen över. I Sverige har ”Sims 2” och flera av dess expansioner och tilläggspaket parkerat på försäljningstoppen sedan snart två år tillbaka.

Och lita på att Electronic Arts tänker fortsätta att utnyttja det. Producenterna är förtegna om framtiden men hälsar att det blir fler expansioner.

– Det kan nog bli några till. ”Sims” simulerar livet och lite till vilket innebär att vi kan hålla på i all evighet och ändå inte få med allt, säger producenten Charles Norman.

Och när kommer ”The Sims 3”? Och vad skulle temat vara för en riktig uppföljare?

– Det får du använda din egen fantasi till att spekulera kring.

Peter Ottsjö