Playstation-feber i natt

Slutsålt direkt - nya konsolen släppt i Japan

SPELA

Japan har fått sin Playstation 3.

Tidigt i morse svensk tid öppnade butikerna i Tokyo och resten av landet.

Folk vällde in och Sonys nya spelkonsol sålde slut direkt.

Foto: AFP
han blev först Akihiro Okawa köade hela natten utanför butiken i Tokyo i väntan på att Playstation 3 skulle börja säljas.

Det är förvisso inte alls överraskande. Sony har haft svåra produktionstekniska problem med uppföljaren till Playstation 2 och endast 80 000 konsoler fanns tillgängliga på lanseringsdagen.

Det hindrade ändå inte tiotusentals människor att köa för att om möjligt få tag i ett exemplar. Gamespot rapporterar att de anställda på Yodobashi Camera i Akihabara-distriktet i Tokyo var tvungna att flytta ner de köande i ett närliggande parkeringsgarage, eftersom över 1 500 personer hade samlats.

Till Sverige i vår

Sony har fått hård kritik för priset på Playstation 3. Den kommer i två varianter, där den stora skillnaden är storleken på hårddisken. Den billigare kostar drygt 5 000 kr, den dyrare strax över 6 000 kr.

I Japan har dock Sony valt att låta återförsäljare själva sätta priset på den dyrare modellen. På importsajten Play-Asia kostade konsolen cirka 790 euro när Aftonbladet kollade tidigt i morse.

Men den innehåller också Blu-Ray (nytt lagringsformat för bland annat film), stöd för marknadens bästa högupplösta bildformat (1080p) och, i den dyrare modellen, en 60 gigabytes hårddisk. Till Sverige kommer PS3 tidigast i mars.

I USA släpps det den 17 november.

Tidigare artiklar:

Peter Ottsjö