"Super Mario galaxy kan komma julen 2007"

Och Nintendo vill gärna se "Goldeneye" på Wii

SPELA

”Super Mario galaxy” kan komma med tomten – nästa år.

– Vi släpper det någon gång mellan mars och jul 2007, säger Nintendo-chefen Reggie Fils-Aime till MTV.

Foto: AP
Reggie Fils-Aime.

I en stor intervju med MTV:s spelskribent Stephen Totilo säger ”Reggie”, som fansen nöjer sig med att kalla honom, att bara tre av Nintendos egna Wii-titlar når butiksdiskarna före april 2007. Samtliga är minispelsdominerade: ”Wii play”, ”Wario ware: smooth moves” och ”Mario party 8”.

Därefter står ”Metroid prime 3: corruption” på dagordningen.

Men det spelet de flesta längtar efter, plattformsikonen Marios stora premiär på Wii, kanske inte kommer förrän julen 2007. Reggie Fils-Aime vill inte specificera mer än att säga att det släpps ”någon gång mellan mars och julen 2007”.

"Skulle älska 'Goldeneye'"

De flesta är överens om att ”Goldeneye” till Nintendo 64 är ett av de bästa filmlicensspelen någonsin. De flesta blivande Wii-ägare är också överens om att spelet borde återlanseras på Nintendos e-distribuerade speltjänst, Virtual console. Men utvecklarna Rare jobbar numera exklusivt för Microsoft och Bond-licensen har Activision köpt.

– Skulle jag älska att se ”Goldeneye” på Virtual console? Absolut. Men det finns en hel del att ta itu med där. Men det ska vi titta på, säger Reggie Fils-Aime till MTV.

Nintendo släppte Wii i USA den 19 november och uppger att de sålt 600 000 konsoler de åtta första dagarna. Wii släpps i Sverige den 8 december.

Peter Ottsjö

ARTIKELN HANDLAR OM