"Wii fitness – en ny stor innovation från Nintendo"

1 av 3 | Foto: Alan Wake.
SPELA

1. Wii fitness

Med en tryckkänslig balansbräda använder man hela kroppen för att antingen spela ”Wii sports”-liknande minispel eller för mer seriös träning. En ny stor innovation från Nintendo. Kommer till Sverige under andra kvartalet.

2. Grand theft auto 4

Gangsterdrama i digital tolkning av staden som aldrig sover, New York City. Verkar bli minst lika bra som ”Vice City” och ”San Andreas”. Frågetecken? Hur tar utvecklarna Rockstar till vara på kraften i Playstation 3 och Xbox 360? Hur tar fansen emot den nya, mer seriösa, tonen? Till Sverige i vår.

3. Playstation Home

En virtuell onlinevärld där Sony knyter banden mellan Playstation 3-spelare. Påminner om ett tjusigare, snällare, ”Second life”. Frågan? Hur stor användning kommer vi att ha för ”Home”?

4. Rock band

S”Guitar hero” banade vägen för den här kommande farsoten. Bilda ett låtsasband och tolka kända låtar med hjälp av en mikrofon, en gitarr/bas och ett trumset. Vansinnigt underhållande.

5. Konsol-kriget

Lika intensiv, lika hård, lika underhållande i år. Nintendos Wii har kopplat greppet. Microsofts Xbox 360 säljer fortfarande bra och för Sony kan det bli ett gyllene år med ett uppsving för Playstation 3 samtidigt som PS2 håller ställningarna. Enda säkra segraren finns bland de bärbara maskinerna: Nintendos DS är helt överlägsen.

Jag längtar efter

Alan Wake. Kusligt actionäventyr av finska Remedy. Det har dock varit oroväckande tyst om det här spelet oroväckande länge. Nu finns dessutom en utmanare i intressanta ”Rainy woods”.

Varning!

Skitspelen till Wii. Nintendo gör nästan bara kvalitetsgrejer själva. Men Wii har blivit en konsol där enkelhet och lättsmält underhållning säljer väldigt bra. Därför räknar jag med en flod av usla budgetspel till fullpris.