”Det här kan bli revanschen för PS3”

Aftonbladet.se på plats på Playstation Day i London

1 av 4 | Foto: DAVID BERGSTRÖM.
Aftonbladets spelredaktör Peter Ottsjö rapporterar direkt från Playstation Day i London.
SPELA

500 journalister.

Ett gäng superheta speltitlar.

Aftonbladet.se är på plats och rapporterar direkt från Playstation Day i London.

– Det här är Sonys tillfälle att visa att de är tillbaka på banan igen, säger spelredaktör Peter Ottsjö.

I dag arrangerar Sony ”Playstation day” i London. Ett exklusivt spelevent där inbjudna journalister får tillfälle att ta del av de största kommande släppen till Playstation 3.

Aftonbladets spelredaktör Peter Ottsjö är självfallet på plats.

– De kommer framför allt att visa de största kommande spelsläppen till Playstation 3. Det handlar om titlar som ”Killzone 2”, ”Resistance 2”, ”Motorstorm 2” och ”Little big planet”. Det är den stora grejen med den här dagen. Sedan kommer spelutvecklare och designers att finnas tillgängliga för intervjuer, säger Peter Ottsjö.

Han fortsätter:

– Aftonbladet är en av två svenska dagstidningar på plats, så det är onekligen ganska exklusivt.

Peter Ottsjö kommer kontinuerligt under dagen att lämna nyhetsrapporter från Playstation Day i London. Både på bloggen ”Istället för verkligheten” och på nyhetsplats på aftonbladet.se.

Att Sony lagt ner mycket krut på den här pressdagen råder det få tvivel om.

– Att Sony menar allvar med det här fattar man direkt. Ett av huvudnumren under dagen är en stor presskonferens som Kaz Hirai kommer att hålla i. Han är ju högste chef för Playstation i världen, så de slår verkligen på stortrumman. David Reeves, Playstations Europachef, kommer att vara där också. Så att de menar allvar med den här dagen är lätt att se.

Vad ser du själv mest fram emot?

– Jag är ju förtjust i FPS, så personligen är jag väldigt nyfiken på hur ”Killzone 2” är. Det ska bli spännande att se om det är något att ha, för det har varit ganska hajpat. Men ur ett mer allmänt journalistiskt perspektiv är ”Little big planet” mest intressant, för att det är något helt nytt.

Av de titlar som kommer att presenteras – vilket av spelen är hetast?

– Kvartetten med de fyra största släppen är alla jätteheta. När de ställs upp såhär bredvid varandra så inser man snabbt att Sony har en väldigt stark höst på gång. Det här kan mycket väl bli en sorts revansch för Playstation 3.

Playstation 3 har inte blivit den braksuccé som Sony hoppats på. Kan de här spelen bli en skjuts framåt för konsolen?

– Det kan mycket väl bli så. Som jag förstått det så kommer även ”Metal Gear Solid 4” att visas i dag också. Det släpps i juni, och är exklusivt för PS3:an, så jag tror att vi kan räkna med en hel del skryt från Sony-bossarna i dag. Det här blir Sonys tillfälle att visa att de har självförtroende och är tillbaka på banan igen.