Giganternas kamp är här

Första intrycket av Age of Conan: Hyborian adventures

SPELA

Giganternas kamp är här.

Ambitiösa, norskutvecklade, "Age of Conan" är spelet med störst chans att rubba det hittills ohotade "World of Warcraft".

"Hyborian adventures" slår sig in i onlinerollspelsgenren med ett vuxnare spelsätt, ett vuxnare innehåll och ett svårare slutspel med styrkorna i strider, spelare mot spelare.

Här handlar det inte om att hoppa omkring som en sexig nattalv bara för att de ser snygga ut bakifrån. Nu pratar vi strategi och utmanande spelinnehåll. Inga klichéartade fantasyfloskler.

"Age of Conan" är Mer, Fler och Större. Av allt.

Fler val, större värld, större utmaning och det är svårare att bli bra på allt. De detaljer som finns i andra onlinespel för att underlätta för spelaren? Glöm allt sådant – och gör det med glädje. Nu behöver vi faktiskt en hjärna för att spela. Frihet under ansvar är utvecklaren Funcoms tydliga budskap. De litar på oss spelare.

Trots allt är det bara början jag sett, men det är en början som lovar stort och som antagligen kommer hålla sitt löfte: att nästa generations onlinerollspel är här. Äntligen känns det som om någon i onlinerollspelvärlden haft lite originella tankar.

Jag ser fram emot fortsättningen – jag och mitt nya grafikkort.

FAKTA

Age of Conan: Hyborian adventures

PC

Onlinerollspel

Från 18 år

EN HALV MILJON KÖPTE SPELET FÖRSTA VECKAN

* Conan, barbaren från Cimmeria, är en påhittad karaktär av pulpförfattaren Robert E. Howard. Det är en av de mest kända fantasyfigurerna i amerikansk popkultur. Conan har varit föremål för oräkneliga böcker, seriealbum, filmer, tv-serier och tv-spel.

* "Age of Conan" fick på ett tidigt stadium en stor skara fans. Dels gillade de tanken på ett onlinerollspel med mörkare och vuxnare innehåll, dels tyckte de om norska Funcoms "Anarchy online", från 2001.

* "Hyborian adventures" har bara funnits i butik i en dryg vecka men redan har nästan en halv miljon spelare registrerat sig. Precis som i "World of Warcraft" måste de sedan betala en månadsavgift för att få fortsätta spela.

Linda Antonsson