Banbrytande strategispel tar genren till nya höjder

Banbrytande strategispelet ”R.U.S.E.” handlar om manipulation och illusioner

1 av 5
SPELA

Hela Normandie blir spelplats i kommande ”R.U.S.E.”.

Som enda svenska media kan Nöjesbladet visa de första bilderna ur strategispelet.

Med ny teknik får Andra världskriget i spelform nytt liv. I ”R.U.S.E.” kan spelaren överblicka hela Normandie – för att sedan snabbt zooma ner på marknivå.

– Vanligtvis illustrerar strategispel ”Operation Overlord”, [den som började med landstigningen i Normandie], genom att skapa en karta över Omaha Beach. Men tack vare vår nya grafikmotor kan spelaren operera över hundratals kilometer, allt i realtid, säger Alexis Le Dressay på utvecklaren Eugen Systems.

Bluffa – och förvilla

Just "Operation Overlord" – då de allierade överraskade Hitlers trupper – spelar dessutom en viktig symbolisk roll för ”R.U.S.E.”. Spelet fokuserar på att hela tiden ligga steget före fienden, genom att bluffa och förvilla.

”Manipulation och illusioner”

– Vi vill ge spelaren chansen att uppleva berättelsen genom ögonen på mästarstrategerna. Det är en upplevelse som handlar om manipulation och illusioner, säger Alexis Le Dressay.

”R.U.S.E.” ges ut av Ubisoft och innehåller en singelkampanj och ett flerspelarläge för upp till åtta personer. Det släpps till Playstation 3, Xbox 360 och PC.

ARTIKELN HANDLAR OM