Festivalkris märks inte på Dreamhack

Nytt besöksrekord – i år igen

Roberto Maras, 18, från Göteborg var en av 15 000 som såg till att Dreamhack blev rekordstort. Han är på här för första gången, men har varit på mindre lan-partyn förut. ”Det här är jättestort, en helt ny upplevelse” säger han.
SPELA

Här märks ingen festivalkris. Medan stora delar av Nöjessverige har haft ett tungt år är Dreamhack på väg att slå sitt eget rekord – igen.

Fredrik Nyström.

Ljuset har tänts, salarna tystnat, skärmarna slocknat. Efter tre fullspikade dygn står Elmia-hallarna i Jönköping åter öde. Och nu när dammet lagt sig pekar allt på att det här varit Dreamhacks största år någonsin.

– Prognosen är att vi nått runt 15 000 besökare, säger Fredrik Nyström, pressansvarig. Det känns som att det varit mer folk här än tidigare – rekordet, från förra vintern, är 13 825 besökare.

Ordnar livekonserter

Trots att Dreamhack redan passerat 15-årsstrecket verkar världens största datorfestival aldrig vilja sluta växa.

– Vi har vår trogna publik, men intresset för Dreamhack ökar hela tiden. Det beror på att internet och spel är en så stor del av ungdomskulturen. Sedan har vi gjort mer saker i år än tidigare, bland annat livekonserter.

Alkoholfritt

Hur har årets Dreamhack varit?

– Det har rullat på bra, full fart framåt. Och det har varit jätteroligt, en magisk stämning. Vi hade till exempel 1 100 i publiken vid finalen i ”World of warcraft”.

Har ni haft några incidenter?

– Nej. Dreamhack är en jättestor festival med massor av folk, men är trots det en av de absolut lugnaste festivalerna. Vi har en nolltolerans mot alkohol och droger, så det har gått väldigt bra.